Από τη γιόγκα παρασύρθηκε ο Χριστός κατά τα άγνωστα χρόνια της ζωής του, ανεπιθύμητη έκτοτε στην Εκκλησία

Από τη γιόγκα παρασύρθηκε ο Χριστός κατά τα άγνωστα χρόνια της ζωής του, ανεπιθύμητη έκτοτε στην Εκκλησία

  • |

Απορίες έχει προκαλέσει η νέα καταδίκη της γιόγκα από την Ιερά Σύνοδο στα μέσα της εβδομάδας, με την σχετική ανακοίνωση να αναφέρει πως «η γιόγκα τυγχάνει απολύτως ασυμβίβαστη με την Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη μας και δεν έχει καμία θέση στην ζωή των χριστιανών».

Το «Κουλούρι» ωστόσο, είναι σε θέση να γνωρίζει πως οι αιτίες της παραπάνω απόφασης εντοπίζεται χιλιάδες χρόνια πίσω και συγκεκριμένα κατά την περίοδο κατά την οποία ο Ιησούς Χριστός βρισκόταν εν ζωή.

Έτσι, όπως αναφέρεται σε μυστικό ευαγγέλιο, από την ηλικία των 12 ετών μέχρι και αυτή των 30, κατά την οποία βαπίστηκε από τον Ιωάννη, ο Μεσσίας βρέθηκε στην έρημο και τελειοποίησε την γιόγκα, φτάνοντας στο σημείο ο ήλιος να χαιρετάει Εκείνον. Τα χρόνια αυτά θεωρήθηκαν στη συνέχεια από την εκκλησία ως «χαμένα» κι έτσι η πρώτη Ιερά Σύνοδος καταδίκασε ρητώς τη γιόγκα, κάτι που επαναλαμβάνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

«Σκεφτείτε πόσα θαύματα ακόμα θα είχε κάνει ο Κύριος αν δεν τον είχε παρασύρει η γιόγκα», εξομολογείται στο «Κουλούρι» μέλος της Ιεράς Συνόδου, την ώρα που καίει στρώματα στην αυλή της ενορίας του.

tokoulouri.com