Έρευνα: ένας στους τρεις Έλληνες είναι ελκυστικότερος με τη μάσκα

Έρευνα: ένας στους τρεις Έλληνες είναι ελκυστικότερος με τη μάσκα

  • |

Μπορεί η πανδημία του κορονοϊού να έχει αλλάξει τη ζωή των περισσοτέρων προς το χειρότερο, αρκετοί όμως είναι οι Έλληνες που δηλώνουν πως η αυτοπεποίθησή τους είναι στα ύψη και αισθάνονται καλύτερα από ποτέ.

Με τη χρήση μάσκας, πολλοί συνάνθρωποί μας δεν ντρέπονται πλέον για τα κίτρινά τους δόντια ή το απαίσιό τους χαμόγελο και μπορούμε να πούμε πως το «χάσμα ομορφιάς» έχει κλείσει σε μεγάλο βαθμό, συντελώντας σε μια πιο δίκαιη κοινωνία.

Το διάχυτο κλίμα αυτό επιβεβαιώνεται και πειραματικά. Σύμφωνα λοιπόν με το πείραμα που έγινε από το ΤΕΙ Χαλκίδας, σε δείγμα 500 ανδρών και 500 γυναικών ηλικίας από 18 έως 65, ένας στους τρεις Έλληνες είναι ελκυστικότερος όταν φορά χειρουργική μάσκα.

Σύμφωνα με τον επιστημονικό υπεύθυνο του πειράματος, καθηγητή Β. Παπαστάθη, κάθε άτομο που συμμετείχε κλήθηκε να βαθμολογήσει κάθε άλλο άτομο αρχικά χωρίς μάσκα, και έπειτα αφού αυτό φορούσε μάσκα. Συνοπτικά τα συμπεράσματα του πειράματος ήταν τα εξής:

Μόνο ένα «δεκάρι» παρέμεινε «δέκα» και με μάσκα και αυτό ήταν ένας «κούρος» που συμμετείχε χωρίς μπλούζα.
Κανένα «δύο» δεν έμεινε στο «δύο». Τα «δυάρια» με μάσκα σημείωσαν με μέση άνοδο τριών θέσεων στο τίμιο «πεντάρι».
Η διακύμανση των τιμών με μάσκα ήταν η μισή από αυτή χωρίς μάσκα.
Οι βαθμολογίες χωρίς μάσκα ακολουθούν κατανομή Πουασσόν.
Το αν οι ασχημότεροι από εμάς θα συνεχίσουν να φορούν μάσκα και μετά το πέρας της κρίσης του κορονοϊού, μένει να το δούμε. Ένα είναι βέβαιο πάντως: η δικτατορία της ομορφιάς υπέστη ένα μεγάλο πλήγμα τους τελευταίους μήνες, και οι λιγότερο προικισμένοι από εμάς έχουν πλέον ένα όπλο στο χέρι που μπορούν να το χρησιμοποιήσουν ανά πάσα στιγμή.

.tokoulouri.com