Επιχειρησιακό σχέδιο: Θα αγκαλιάζονται για να κολλήσουν ο ένας τον άλλο κορονοϊό οι Έλληνες και οι Τούρκοι στρατιώτες

Επιχειρησιακό σχέδιο: Θα αγκαλιάζονται για να κολλήσουν ο ένας τον άλλο κορονοϊό οι Έλληνες και οι Τούρκοι στρατιώτες

  • |

Συνέχεια δίνεται στις αποκαλύψεις σχετικά με σχέδια της ελληνικής και της τουρκικής πλευράς μετά τα γεγονότα στη θαλάσσια περιοχή του Καστελόριζου την Τετάρτη, όταν οι δύο πλευρές βρέθηκαν ένα βήμα πριν την ένοπλη σύγκρουση.

Όπως έχει γίνει γνωστό, οι στρατιωτικές ηγεσίες των δύο χωρών έχουν συντάξει ξεχωριστά η μία από την άλλη, το ίδιο σε γενικές γραμμές επιχειρησιακό σχέδιο. Το απλό όσο και πανούργο σχέδιο προβλέπει τον θερμό εναγκαλισμό με τους αντίπαλους στρατιώτες ούτως ώστε αυτοί να προσβληθούν από κορονοϊό, με απώτερο στόχο φυσικά την αποδυνάμωση του εχθρού.

Οι στρατιωτικές οδηγίες που έχουν διαρρεύσει από την ελληνική πλευρά κάνουν λόγο για «ερχομό σε απόσταση αναπνοής» και «σφιχτές αγκαλιές πρόσωπο με πρόσωπο» και αποθαρρύνουν τη χρήση συμβατικών όπλων, ενώ οι αντίστοιχες οδηγίες του τουρκικού επιτελείου προτείνουν μέχρι και φιλιά στο στόμα, το λαιμό και τα μάγουλα.

«Σκοπός είναι τα σταγονίδια σας να πάνε παντού, να καλύψουν ει δυνατόν όλο το πρόσωπο του εχθρού. Μια μεγάλη αγκαλιά είναι το ιδανικό. Πλησιάστε τον όσο πιο κοντά γίνεται και αναπνεύστε κατευθείαν στο πρόσωπό του» τονίζεται χαρακτηριστικά.

Παρά τις αποκαλύψεις, παραμένει ακόμα ασαφές το ποιο θα ήταν το ενδεχόμενο όφελος της κάθε πλευράς με δεδομένο το γεγονός ότι για να κολλήσει κάποιος στρατιώτης τον εχθρό θα πρέπει πιθανότατα να νοσεί και ο ίδιος. «Οι άνδρες του Πολεμικού Ναυτικού διαθέτουν ισχυρότατο ανοσοποιητικό, έχουν υψηλό ηθικό και είναι έτοιμοι για κάθε πρόκληση» διευκρινίζεται πάντως από πηγές του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Η είδηση όπως είναι φυσικό προκάλεσε την έντονη αντίδραση των λοιμωξιολόγων, με τους επιστήμονες να προειδοποιούν σε όλους τους τόνους ότι η σωματική επαφή πρέπει να αποφεύγεται. Αντ’ αυτής, προτείνουν τη χρήση πυροβόλων όπλων μακράς εμβέλειας, υποβρύχιων πυραύλων ή άλλων βλημάτων.

tokoulouri.com