Για ακόμα ένα μήνα θα συνεχίσει τα μπρος-πίσω το Oruc Reis, μέχρι να μάθει ο καπετάνιος να ρίχνει άγκυρα

Για ακόμα ένα μήνα θα συνεχίσει τα μπρος-πίσω το Oruc Reis, μέχρι να μάθει ο καπετάνιος να ρίχνει άγκυρα

  • |

Τη Ρόδο και το Καστελόριζο θα προσεγγίσει το Oruc Reis για να διεξάγει έρευνες για φυσικό αέριο, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Γενί Σαφάκ». Όπως διευκρινίζει το δημοσίευμα, το τουρκικό πλοίο θα διεξάγει έρευνες μέχρι εκεί που τελειώνουν τα χωρικά ύδατα των δύο νησιών.

Το τουρκικό ερευνητικό πλοίο, το οποίο μέχρι στιγμής έχει επιχειρήσει σε μία έκταση πάνω από 2.000 χιλιόμετρα, θα συνεχίσει τις έρευνές του μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, ωστόσο πηγές του «Κουλουριού» έρχονται να αμφισβητήσουν τα τούρκικα δημοσιεύματα. Συγκεκρικέμαν, απόλυτα έγκυροι κύκλοι του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αναφέρουν πως το Oruc Reis θα συνεχίσει για τουλάχιστον ένα μήνα ακόμα τα μπρος-πίσω προς τα ελληνικά νησιά, όχι για να διεξάγουν έρευνες, αλλά επειδή ο Τούρκος καπετάνιος δεν είναι ακόμα σίγουρος πώς να ρίξει άγκυρα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να σταματήσει το πλοίο πουθενά.

«Ο καπετάνιος δεν είχε μάθει ποτέ να κατευθύνει τον συγκεκριμένο τύπο πλοίου, με αποτέλεσμα να είναι ακόμα αρκετά ατσούμπαλος και φοβισμένος. Δεν τολμάει να δέσει σε κάποιο λιμάνι και δεν έχει καταλάβει πώς κατεβαίνει η άγκυρα, αλλά επειδή είναι ο ανώτερος σε ιεραρχία στο καράβι, ντρέπεται να ρωτήσει, με αποτέλεσμα να ζητάει διαρκώς νέες Navtex, προσπαθώντας να κερδίσει χρόνο», σημείωνε πηγή που γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις στην γεωπολιτική σκακιέρα.

Μείνετε συντονισμένοι στο «Κουλούρι» για οτιδήποτε νεότερο.

tokoulouri.com