6+1 προσχωρήσεις στη «Λαϊκή Ενότητα» από την Αιτωλοακαρνανία

6+1 προσχωρήσεις στη «Λαϊκή Ενότητα» από την Αιτωλοακαρνανία

Το μέλος της Περιφερειακής της Συντονιστικής Επιτροπήςτου  ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Ελλάδας Κώστας Κούστας, ο Γραμματέας της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλ/νίας Θανάσης Γαλατάς, το Μέλος του συντονιστικού της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλ/νίας Γιάννης Κολοβός και τέσσερα ακόμα μέλη της της Νομαρχιακής επιτροπής του Σύριζα Αιτωλοακαρνανίας, η Βαλάντη Ευπατρίδη, ο Γρηγόρης Καρανικόλας, η Ευδοξία Παρασκευά και ο ΠερικλήςΠαπασάικας δημοσιοποιήσαν την αποχώργσγ τους από τον Σύειζα και την προσχώρηση τους στην Λαϊκή Ενότητα

Ολόκληρο το κείμενο της προσχώρησης τους έχει ως εξής

«Ήδη , από τις πρώτες μέρες της ανάληψης της κυβέρνησης από το ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει σαφής αλλαγή επιλογών και στόχων, με εγκατάλειψη των συνεδριακών αποφάσεων, των προεκλογικών εξαγγελιών του κόμματος και των προγραμματικών δηλώσεων του Πρωθυπουργού.

»Σ’ αυτό το διάστημα των 7 περίπου μηνών της κυβέρνησης, το κόμμα απαξιώθηκε και ακυρώθηκε ως μη υπάρχον, αφού σε καμία, μα καμία επιλογή δε ζητήθηκε η γνώμη του. Η κοινωνία, που είχε συνυφασμένες τις ελπίδες της με τη νέα κυβέρνηση και το ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο διαψεύστηκε ως προς τις προσδοκίες της, αλλά είδε με τρόμο να της φορτώνεται ένα νέο μνημόνιο, πιο άγριο από κάθε άλλη φορά!

»Είναι πλέον ολοφάνερο πως ο ΣΥΡΙΖΑ μετατράπηκε, από την ηγετική κυβερνητική του ομάδα, σε μνημονιακό κόμμα, παρά και ενάντια στα όσα είχε διακηρύξει, παρά και ενάντια στο μεγαλειώδες ΟΧΙ του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου. Είναι κατά συνέπεια αδύνατο οι χιλιάδες αριστεροί και δημοκράτες αγωνιστές, που πάλεψαν αυτά τα χρόνια ενάντια στην υποταγή και εξαθλίωση των μνημονίων, να στηρίξουν μνημονιακές πολιτικές, είναι αδύνατον να στηρίξουν τον μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ.

»Τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο κόσμος της Αριστεράς και των κινημάτων, που χρόνια αντιπαλεύει τα μνημόνια και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, θα συνεχίσουν να αγωνίζονται, για συνεχώς καλύτερη προοπτική για την κοινωνία μας, κρατώντας ζωντανές τις αριστερές και ριζοσπαστικές παραδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Θα διεκδικήσουν την πολιτική και κινηματική εκπροσώπηση του ΟΧΙ, μέσα από τη συγκρότηση ενός πλατιού, ενωτικού, λαϊκού και ριζοσπαστικού μετώπου, που θα παλέψει για την ανατροπή των μνημονίων. Με στόχο να ανασάνουν τα εργατικά και λαϊκά στρώματα, που έχουν εξαθλιωθεί από τις αντιλαϊκές, νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

»Καλούμε τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, να συνεχίσουμε τον αγώνα που ξεκινήσαμε, μέσα από τις γραμμές της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ».