Πελετίδης: «Δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα»

Πελετίδης: «Δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα»

«Πορευόμαστε για να ακουστεί πιο δυνατά η φωνή των ανέργων, της νεολαίας, η φωνή των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας, των εργαζομένων με μεσαιωνικές σχέσεις εργασίας, με τρίμηνα, ωρομίσθιοι. Να ακουστεί η φωνή των επαγγελματιών που καταστρέφονται, των αγροτών που ξεκληρίζονται. Και αυτή η κινητοποίηση, όπως και η προηγούμενη, από την Πάτρα στην Αθήνα, αγκαλιάστηκε από τον πατραϊκό λαό, από τους ίδιους τους εργαζόμενους και το συνδικαλιστικό τους κίνημα».

Επιμέλεια Λευτέρης Τηλιγάδας

Με αυτά τα λόγια ο επικεφαλής της χθεσινής πορείας από την Αχαϊκή πρωτεύουσα μέχρι τη «Γέφυρα» Ρίου-Αντιρρίου σηματοδότησε την αντίσταση των εργαζομένων και ανέργων στη Δυτική Ελλάδα απέναντι στις πολιτικές που έχουν μετατρέψει τη δουλειά σε απασχόληση, τους μισθούς και τις συντάξεις σε χαρτζιλίκι, τα επιδόματα ανεργίας σε φιλοδωρήματα.

«Απαιτούμε άμεσα μέτρα προστασίας», είπε, «των ανέργων και των οικογενειών τους. Δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα. Κανένας άνεργος χωρίς επίδομα ανεργίας, κανένας πλειστηριασμός σε σπίτι λαϊκής οικογένειας, κανένα σπίτι χωρίς φως, νερό, σταθερό τηλέφωνο».

Χιλιάδες πολίτες από την ευρύτερη περιοχή της Πάτρας αλλά και γειτονικούς δήμους, όπως αυτός της Ναυπάκτου, ο οποίος παραβρέθηκε με σύσσωμη την αυτοδιοικητική του ηγεσία, πλημμύρισαν το κατάστρωμα και τους γύρω δρόμους της γέφυρας Ρίου Αντιρρίου.

Στην περιοχή βρέθηκαν και πλοιάρια τα οποία με τον δικό τους τρόπο πήραν μέρος στη κινητοποίηση, καθώς επίσης και μέλη του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου.

Η κυκλοφορία στη γέφυρα έχει διακοπεί, όπως εξάλλου είχε προγραμματιστεί, ενώ η κινητοποίηση, εκτός των άλλων, αφορούσε και στο υψηλό κόστος της διέλευσης από τα διόδια της γέφυρας.