Ο Άραξος φέρνει καθημερινά χιλιάδες τουρίστες

Ο Άραξος φέρνει καθημερινά χιλιάδες τουρίστες

Μερίδιο από τη σημαντική αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού, απολαμβάνει φέτος και η Δυτική Ελλάδα με κύρια πύλη εισόδου το αεροδρόμιο του Αράξου.

Τα πιο πρόσφατα στοιχεία αφίξεων και αναχωρήσεων είναι αρκετά ενθαρρυντικά, αφού σημειώνεται ήδη μια αύξηση κατά 9.500 άτομα σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2016.

Όπως ανέφερε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος της Κυριακής» ο αερολιμενάρχης Αράξου Γιώργος Γκουβίτσας, μέχρι τις 23 Ιουλίου όπου υπάρχουν συγκεντρωτικά στοιχεία, το αεροδρόμιο είχε καταγράψει 595κινήσεις αεροσκαφών, μέσω των οποίων αφίχθησαν στην περιοχή 36.632 άτομα από το εξωτερικό και αναχώρησαν 30.133, ενώ σημαντική αύξηση στα2.775 άτομα, σημειώθηκε και στους διερχόμενους ταξιδιώτες.

Μεγάλη αύξηση τουριστών έχουμε φέτος από τη Ρωσία και τη Γερμανία όπου γίνονται τακτικές πτήσεις από και προς Μόναχο, Ντίσεντολφ, Αμβούργο και Φραγκφούρτη, τη Γαλλία με πτήσεις από το Στρασβούργο, την Πολωνίααλλά και από χώρες όπως την Εσθονία, τη Λευκορωσία, την Αρμενία, το Βέλγιο, την Ιταλία, τη Σλοβακία και το Ισραήλ.

Ο Δημήτρης Διαμαντόπουλος πρόεδρος της ‘Ενωσης Ξενοδόχων Αχαΐας, που διατηρεί ξενοδοχειακή μονάδα στη Δυτική Αχαΐα, επισημαίνει από την πλευρά του ότι φέτος υπήρξαν περισσότερες πτήσεις στο αεροδρόμιο Αράξου, από χώρες που μέχρι σήμερα δεν είχαν συνδεθεί αεροπορικώς με την περιοχή.

Όπως είπε μέχρι τα τέλη Αυγούστου όλα τα ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και κάμπινγκ της περιοχής έχουν πληρότητες που φτάνουν το 100%, εκ των οποίων ένα ποσοστό 80% προέρχεται από ξένους τουρίστες.


patrasevents