Πελετίδης: “Να μην αποτολμήσουν να ακυρώσουν την πολιτική μας”

Πελετίδης: “Να μην αποτολμήσουν να ακυρώσουν την πολιτική μας”

  • |

Συνέντευξη Τύπου, με θέμα τον Προϋπολογισμό του Δήμου για το 2016 «και τα εμπόδια που θέτει στην έγκρισή του» η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας και Ιονίου, παραχώρησαν σήμερα το μεσημέρι, ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης και ο Αντιδήμάρχος Οικονομικών Παναγιώτης Μελάς.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Δήμαρχος τόνισε:

«Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση καθυστερεί ανησυχητικά την έγκριση του Προϋπολογισμού του Δήμου μας για το 2016, προκαλώντας σοβαρά οικονομικά και λειτουργικά προβλήματα, μέχρι του σημείου να κινδυνεύει η έγκαιρη καταβολή του μισθού των εργαζομένων, με οκτάμηνες συμβάσεις.

Ο Προϋπολογισμός έχει συνταχθεί με τις ίδιες διαδικασίες και τους ανάλογους κανόνες που είχε συνταχθεί ο περυσινός και είχε εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον καθορισμό των συντελεστών των τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για το 2016 εντάσσεται στην προσπάθεια – υπό τις παρούσες ασφυκτικές συνθήκες – ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων της πόλης μας και παράλληλα επιβάλλει αυξημένο συντελεστή 4,5 ευρώ στη μεγάλη ιδιοκτησία και τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Αυτή η απόφαση προκαλεί την αντίδραση των εκπροσώπων των βιομηχάνων και των μεγάλων επιχειρήσεων οι οποίοι απαιτούν με προσφυγές που καταθέτουν μαζικά, “ίση” μεταχείριση που τη μεταφράζουν σε κατάργηση των απαλλαγών και των μειώσεων για απόρους, ανέργους, ανάπηρους, πολύτεκνους.

Βάζουν με προκλητικό τρόπο στο στόχαστρο την κοινωνική πολιτική που υλοποιεί ο Δήμος διεκδικώντας περαιτέρω απαλλαγές και ελαφρύνσεις δίπλα σε όσες διαχρονικά οι  αστικές κυβερνήσεις της χώρας μας τους μοιράζουν.

Καλούμε δημόσια την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, να μην αποτολμήσει μέσω του ελεγκτικού μηχανισμού της να ακυρώσει την πολιτική μας και τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου».