ΛΑ.Ε. Αιτ/νίας: Η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης δεν θα περάσει!

ΛΑ.Ε. Αιτ/νίας: Η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης δεν θα περάσει!

  • |

Το νομοσχέδιο  που επιχειρεί να περάσει η μνημονιακή Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οδηγεί στην πλήρη κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης και των συντάξεων,   καταληστεύοντας ταυτόχρονα το σύνολο των ενεργών πολιτών, συναντά την αποφασιστική αντίσταση ολόκληρου του Ελληνικού λαού.

Οι πρόσφατες πρωτοφανείς σε μαζικότητα απεργιακές κινητοποιήσεις των μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων, των εργαζομένων του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, ο ξεσηκωμός  των αγροτών και τα μπλόκα σε όλη την χώρα, επιβεβαιώνουν  την αποφασιστικότητα όλων των κοινωνικών ομάδων για αντίσταση μέχρι να αποσυρθούν οι αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις, που θα οδηγήσουν τους συνταξιούχους σε πλήρη φτωχοποίηση, τους εργαζόμενους σε καθήλωση των μισθών τους και τους ελεύθερους επαγγελματίες σε έξοδο από το επάγγελμά τους και σε ανεργία.
Η μεγάλη Γενική Απεργία στις 4 του Φλεβάρη θα είναι μια απεργία σταθμός, που θ’ αποδείξει στην κυβέρνηση, στους μνημονιακούς συμμάχους  της  στη βουλή -που υποκριτικά διαφωνούν αλλά στην ουσία στηρίζουν τις κυβερνητικές πολιτικές-  και στους δανειστές-τοκογλύφους  ότι η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης δεν θα περάσει.

Η ελληνική κοινωνία, ήδη φτωχοποιημένη σε μεγάλο βαθμό από έξι χρόνια μνημονίων και εφαρμοστικών νόμων, δεν προτίθεται να ανεχτεί παραπέρα εξαθλίωση της ζωής της. Κάνει το πρώτο βήμα για παλλαϊκό ξεσηκωμό και αντεπίθεση, για μια μεγάλη δημοκρατική, προοδευτική αντιμνημονιακή ανατροπή, για κλιμάκωση των εργατικών και λαϊκών αγώνων στη βάση των κοινών προβλημάτων και της δημοκρατικής αναγέννησης της πατρίδας μας.

Η Λαϊκή ενότητα καλεί το λαό του νομού μας να πάρει μαζικά μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις που καλούν  οι φορείς και τα συνδικάτα της Αιτωλοακαρνανίας, στην πλατεία Ειρήνης στο Αγρίνιο στις 11 π.μ. και στο Εργατικό Κέντρο Μεσολογγίου στις 10:30’ π.μ., την Πέμπτη, 4 Φλεβάρη.

Παίρνουμε τις ζωές μας στα χέρια μας!