Επικοινωνία Τριανταφύλλου με  φορείς  για τις πληγείσες περιοχές

Επικοινωνία Τριανταφύλλου με φορείς για τις πληγείσες περιοχές

  • |

Η κα. Τριανταφύλλου,  από τη Γενεύη που βρίσκεται   σε αποστολή της Βουλής   ως επικεφαλής εθνικής αντιπροσωπίας στην Διεθνή Διακοινοβουλευτική Συνέλευση (I.P.U.), επικοινώνησε τηλεφωνικά χθες με τον Υπουργό Αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, τον Δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου και τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας ώστε να ενημερωθεί για την κατάσταση όπως αυτή διαμορφώθηκε στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου μετά το πρόσφατο κύμα κακοκαιρίας.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου, ανέφερε πως άμεσα θα καταγραφεί  από τον ΕΛΓΑ  η έκταση των ζημιών στις πληγείσες αγροτικές περιοχές και θα υπάρξει προτεραιότητα  για τις αποζημιώσεις των παραγωγών.

Ο  Δήμαρχος  Ι.Π Μεσολογγίου κ. Καραπάνος σημείωσε πως σε συνεργασία με κλιμάκια του Υπ. Υποδομών  οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου θα προχωρήσουν στην άμεση καταγραφή των ζημιών που υπέστησαν νοικοκυριά στον αστικό ιστό της πόλης,  η οποία και θα ολοκληρωθεί τις επόμενες μέρες ώστε να αποζημιωθούν οι πληγέντες.

Ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννης Καπάκης τόνισε πως ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου τέθηκε άμεσα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ώστε να είναι ευκολότερη για την δημοτική αρχή η αντιμετώπιση των προβλημάτων .

Εκτίμησε πως κύρια αιτία για την πλημμύρα στον ιστό της πόλης,  αποτέλεσε το μπλοκάρισμα της   λειτουργίας των αντλιοστασίων (πιθανά από κάποια ξαφνική διακοπή ρεύματος κατά τη διάρκεια της νεροποντής) κάτι που  πρέπει να αντιμετωπιστεί ίσως και με τη μόνιμη κατασκευή βοηθητικής γεννήτριας. Θα εξεταστεί επίσης η πιθανότητα ύπαρξης  εκτροπής  υδάτων στις παρυφές της πόλης εξαιτίας των εργασιών κατασκευής της Ιόνιας  οδού.

Η κ. Τριανταφύλλου τόνισε ότι πρέπει να αποκατασταθούν άμεσα οι πληγέντες και επιπλέον να γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες που θα δρομολογήσουν έργα που θα καθιστούν ορθολογική την διαχείριση των υδάτων τόσο στην περιοχή του Μεσολογγίου όσο και σε ολόκληρο το νομό.