Αξιολογούνται οι δυνατότητες χρηματοδότησης  για τo συγκρότημα Λαδόπουλου

Αξιολογούνται οι δυνατότητες χρηματοδότησης για τo συγκρότημα Λαδόπουλου

Η αξιοποίηση του πρώην Εργοστασίου του Λαδόπουλου συζητήθηκε τη Δευτέρα 30 Απριλίου 2018, κατά τη διάρκεια διαδοχικών συναντήσεων που είχε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων ΕΣΠΑ Παναγιώτη Κορκολή και τον Ειδικό Γραμματέα ΣΔΙΤ Νίκο Μαντζούφα.

Ο κ. Κατσιφάρας ενημέρωσε για τη δυνατότητα αξιοποίησης του πρώην εργοστασίου με την ανάπτυξη ενός πολυδύναμου κέντρου (πολιτιστικού, κοινωνικού, διοικητικού), που θα σηματοδοτήσει μια μεγάλη κοινωνική ανάπλαση για τη νότια πλευρά της πόλης.

Συζητήθηκαν όλα εκείνα τα δεδομένα που αφορούν κάθε δυνατότητα χρηματοδότησης, τα οποία θα συμβάλλουν στην απόφαση που θα καθορίσει τη διαδικασία χρηματοδότησης, καθώς και τη διαδικασία υποβολής φακέλου χρηματοδότησης.

«Είμαστε αισιόδοξοι γιατί αυτή την περίοδο υπάρχουν εργαλεία χρηματοδότησης. Τα κριτήρια που θα ληφθούν υπόψη είναι ο χρόνος και το κόστος» τόνισε ο  Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας και πρόσθεσε:

“Ο Δήμος και η Περιφέρεια ενώνουν τις δυνάμεις τους για να παραδώσουν στους πατρινούς αξιοποιημένο ένα εμβληματικό ακίνητο για την πόλη. Πρόκειται για ένα οραματικό έργο, που θα αλλάξει τα δεδομένα στο νότιο τμήμα. Βρισκόμαστε στην αφετηρία μιας σημαντικής συνεργασίας με οικονομική, αναπτυξιακή και κοινωνική διάσταση, με ιδιαίτερο όφελος για τους κατοίκους της Πάτρας”, επεσήμανε ο Περιφερειάρχης.

Το ακίνητο αποτελείται από συγκρότημα 13 κτιρίων, το εμβαδό των οποίων ανέρχεται σε περίπου 44,500 τ.μ., ενώ η συνολική έκταση του γεωτεμαχίου υπερβαίνει τα 48.000 τ.μ. Στις προτάσεις που προετοιμάζονται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το δήμο Πατρέων συμπεριλαμβάνονται, εκτός από το Διοικητήριο της Περιφέρειας, σχολείο, παιδικός σταθμός, εκθεσιακός χώρος, αθλητικές εγκαταστάσεις, χώροι στάθμευσης, αναψυκτήρια κ.ά.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη η Εκτελεστική Γραμματέας της ΠΔΕ Διονυσία Μαράτου και ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών Δημήτρης Καραβίδας.