Παντελής έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων στο Δήμο Ναυπακτίας

Παντελής έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων στο Δήμο Ναυπακτίας

  • |

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

της ΚΟΒ Ναυπάκτου του ΚΚΕ

για τις εκτεταμένες καταστροφές στο Δήμο Ναυπάκτου

«Παντελής έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων στο Δήμο Ναυπακτίας»

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα για άλλη μια φορά έφεραν στην επιφάνεια την παντελή έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων και έργων υποδομής στο Δήμο Ναυπακτίας, εξάλλου δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τέτοιας έκτασης προβλήματα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι δυο χείμαρροι Ανατολικά και Δυτικά της πόλης είναι στα όρια της υπερχείλισης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο χείμαρρος στο Ξηροπήγαδο γίνεται ορμητικό ποτάμι καταστρέφοντας περιουσίες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι παραλιακές οδοί πλημμυρίζουν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που αποκλείονται δρόμοι προς την ορεινή Ναυπακτία.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι κάθετοι οδοί στους δύο κεντρικούς δρόμους της πόλης γίνονται ποτάμια.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργεία του Δήμου καθαρίζουν την ώρα που το κακό έχει γίνει.

Διαχρονικό φαινόμενο είναι οι κατολισθήσεις στους δρόμους της ορεινής Ναυπακτίας.

Όλα αυτά  επιβεβαιώνουν ότι η προστασία της ζωής και των περιουσιών των πολιτών δεν είναι επιλέξιμα για την ΕΕ, κυβέρνηση, περιφέρεια και το Δήμο.

Είναι επιλέξιμα όμως να χάνονται περιουσίες, να πλημμυρίζουν σπίτια και καταστήματα, να μεταφέρονται κάτοικοι σε ξενοδοχεία, να καταστρέφεται δημόσια περιουσία.

Οι ευθύνες είναι διαχρονικές και για το Δήμο και την Περιφέρεια και τα αστικά κόμματα που έχουν κυβερνήσει τα προηγούμενα χρόνια.

Να γίνει άμεση αντικειμενική καταγραφή, οι πληγέντες να αποζημιωθούν στο 100% χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλοι οι πληγέντες (περιουσίες, οικοσκευές, κατοικίες, αποθήκες, καταστήματα κλπ), να γίνουν οι απαραίτητες μελέτες και η κατασκευή των αναγκαίων και κατάλληλων αντιπλημμυρικών έργων και έργων υποδομής, που έπρεπε να είχαν γίνει χτες!

Επίσης, απαιτούμαι όσοι χρησιμοποιούν την παλιά εθνική οδό και εισέρχονται στην Ιόνια Οδό εξαιτίας της καταστροφής, να μην πληρώνουν διόδια.

Αυτό που επιβεβαιώνεται, για μια ακόμη φορά, είναι ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό. Και αυτό καλούμε το λαό της πόλης να κάνει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, να συμπορευτεί με το ΚΚΕ, να οργανώσει τον αγώνα του και να φροντίσει για το μέλλον που αξίζει στον ίδιο και τα παιδιά του.