Ξεκινά την Τετάρτη ο ψεκασμός Δακοκτονίας σε Πάτρα και Αιγιάλεια

Ξεκινά την Τετάρτη ο ψεκασμός Δακοκτονίας σε Πάτρα και Αιγιάλεια

  • |

H Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ειδικότερα η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Αχαΐας ανακοινώνει ότι από την Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017, αρχίζει ο πρώτος γενικός δολωματικός ψεκασμός Δακοκτονίας 2017.

Συγκεκριμένα ο ψεκασμός θα γίνει σε περιοχές των Δήμων Πατρέων και Αιγιαλείας και ειδικά στις κάτωθι Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες:

Δήμος Πατρέων

ΑΝΩ και ΚΑΤΩ ΚΑΣΤΡΙΤΣΙ – ΠΛΑΤΑΝΙ, ΔΡΕΠΑΝΟ – ΨΑΘΟΠΥΡΓΟΣ, ΡΙΟ – ΑΚΤΑΙΟ – ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΑΝΩ και ΚΑΤΩ ΚΑΛΛΙΘΕΑ – ΘΕΑ – ΚΡΗΝΗ, ΑΡΓΥΡΑ – ΣΕΛΛΑ.

Δήμος Αιγιαλείας

ΣΕΛΙΑΝΤΙΚΑ, ΝΕΡΑΤΖΙΕΣ, ΡΟΔΟΔΑΦΝΗ, ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ, ΜΕΛΙΣΣΙΑ, ΚΟΥΝΙΝΑ, ΖΗΡΙΑ, ΚΑΜΑΡΕΣ, ΣΑΛΜΕΝΙΚΟ, Ν. ΕΡΙΝΕΟΣ, ΑΙΓΙΟ, ΜΑΥΡΙΚΙ.

Παρακαλούνται οι ελαιοκαλλιεργητές να έχουν ανοικτά τα ελαιοκτήματα τους, αν είναι δυνατό να παρευρίσκονται κατά τη διάρκεια του ψεκασμού και να αναφέρουν στην Υπηρεσία μας οποιοδήποτε πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους.

Υπενθυμίζεται ότι είναι απαραίτητοι οι ψεκασμοί καλύψεως από τους ίδιους τους ελαιοπαραγωγούς σε ελαιοκτήματα που βρίσκονται σε εστίες δάκου καλλιεργούνται με ευαίσθητες στη δακοπροσβολή ποικιλίες ελιάς ή βρίσκονται σε οριακή παραγωγή (αργιολόγια κ.λπ.) όπου οι δολωματικοί ψεκασμοί έχουν μειωμένη αποτελεσματικότητα.

Καλούνται επίσης οι μελισσοκόμοι να απομακρύνουν τις μελισσοκυψέλες τους από τις ψεκαζόμενες περιοχές κατά τη διάρκεια των ψεκασμών.

Για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνιση, οι ενδιαφερόμενοι ελαιοπαραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής στα τηλέφωνα 2613-613723, -718 και -701.

Εκτρωφείο Λαγων Καρφής Ευαγγελος