Κερδισμένη η γερμανική αγορά καπνού

Κερδισμένη η γερμανική αγορά καπνού

  • |

Κερδισμένη από τη μεγάλη εισροή προσφύγων είναι η γερμανική αγορά καπνού, αφού είναι πιθανό η ετήσια κατανάλωση προϊόντων καπνού στη χώρα να αυξηθεί κατά 810 εκατ. τσιγάρα το τρέχον έτος.

Πρόκειται για μια σπάνια αύξηση σε μια αγορά η οποία έχει συρρικνωθεί την τελευταία δεκαετία, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Η χώρα αναμένει τουλάχιστον 800.000 πρόσφυγες να εισέλθουν στα σύνορά της το τρέχον έτος, πολλοί εξ αυτών προέρχονται από τη Συρία, όπου το 48% των ανδρών είναι καπνιστές, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Η επιπλέον κατανάλωση τσιγάρων ισοδυναμεί με αύξηση 1% στην μεγαλύτερη αγορά καπνού της Ευρώπης, σύμφωνα με τον αναλυτή της Morningstar Φίλιπ Γκόραμ.

Αυτό μπορεί να ωφελήσει ιδιαίτερα τη Philip Morris International Inc., την Imperial Tobacco Group Plc και την British American Tobacco Plc, που κυριαρχούν στην γερμανική αγορά των 33 δισεκ. δολαρίων. Με τους Σύριους να καπνίζουν περισσότερα από 1.000 τσιγάρα το χρόνο, θα μπορούσαν να ενισχύσουν κατά 810 εκατ. τσιγάρα την ετήσια κατανάλωση προϊόντων καπνού στη χώρα φέτος.