Ειδική μελέτη: Το ιταλικό ΑΕΠ θα μειωθεί από 1% μέχρι 3% τα πρώτα δυο τρίμηνα του έτους λόγω του κορονοϊού

Ειδική μελέτη: Το ιταλικό ΑΕΠ θα μειωθεί από 1% μέχρι 3% τα πρώτα δυο τρίμηνα του έτους λόγω του κορονοϊού

  • |

Ειδική μελέτη του ινστιτούτου Ref Ricerche υποστηρίζει ότι εξαιτίας των συνεπειών της κατάστασης συναγερμού για τον κορονοϊό, το ΑΕΠ της Ιταλίας θα μειωθεί από 1% μέχρι 3%, τα πρώτα δυο τρίμηνα της φετινής χρονιάς.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη αυτή, δηλαδή, πρόκειται να χαθούν από εννέα μέχρι και είκοσι επτά δισεκατομμύρια ευρώ.

Όπως υπενθυμίζεται, μόνο οι περιφέρειες της Λομβαρδίας και του Βένετο, παράγουν το 31% του Εγχώριου Ακαθάριστου Προϊόντος της χώρας.

Παράλληλα, η ιταλική κυβέρνηση, αποφάσισε χθες βράδυ να αναβάλει τις πληρωμές λογαριασμών, φόρων και ενσήμων, για τους κατοίκους που βρίσκονται σε απομόνωση εξαιτίας του ιού, στην περιοχή κοντά στο Λόντι της Λομβαρδίας.

Προβλέπεται, επίσης, ειδική στήριξη του τουριστικού τομέα και των εξαγωγών, που «υποφέρουν» λόγω της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης.

Χθες βράδυ, τέλος, προέκυψε θετική στον ιό μια γυναίκα περίπου σαράντα ετών, η οποία ζει στο χωριό του Φιουμιτσίνο, λίγο έξω από την Ρώμη. Πρόκειται για το πρώτο κρούσμα στην ευρύτερη περιοχή της Ρώμης, μετά από εκείνα δυο κινέζων τουριστών και ενός ιταλού ερευνητή, τα οποία είχαν διαγνωστεί στα τέλη Ιανουαρίου.

topontiki.gr