Ικανοποιημένη η Λαγκάρντ από τις ιδιωτικοποιήσεις

Ικανοποιημένη η Λαγκάρντ από τις ιδιωτικοποιήσεις

  • |
Η Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε επίσης αισιόδοξη ότι σύντομα θα ψηφιστούν και θα εφαρμοστούν τα προαπαιτούμενα. Ωστόσο, το Ταμείο δεν είναι ακόμη έτοιμο να συμμετάσχει στο τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας.

«Δεν συμμετέχουμε στο πρόγραμμα, διότι έχω επανειλημμένως δηλώσει ότι το πρόγραμμα πρέπει να κινείται σε δύο σκέλη. Το ένα είναι να υπάρχουν ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις και το δεύτερο, το χρέος να είναι βιώσιμο με βάση τα κριτήριά μας και τις μετρήσεις μας και αυτό δεν συμβαίνει αυτή τη στιγμή», είπε η Λαγκάρντ.

«Αδύναμη η παγκόσμια ανάπτυξη»

Η Λαγκάρντ έδωσε τη συνέντευξη εν όψει της συνόδου κορυφής της G20 που θα γίνει στην Κίνα.

Με αφορμή του γεγονός αυτό, η επικεφαλής του ΔΝΤ είπε ότι το ΔΝΤ πιθανότατα θα αναθεωρήσει ξανά πτωτικά την πρόβλεψή της για την παγκόσμια ανάπτυξη, καθώς οι οικονομικές προοπτικές περιορίζονται από την αδύναμη ζήτηση, την κάμψη του εμπορίου και των επενδύσεων και την αυξανόμενη ανισότητα.

Η ίδια τόνισε ότι οι ηγέτες της G20 πρέπει να κάνουν πολύ περισσότερα για να τονώσουν τη ζήτηση, να ενισχύσουν τα επιχειρήματα για το εμπόριο και την παγκοσμιοποίηση και να καταπολεμήσουν την ανισότητα.

Αν και δεν έχουν υλοποιηθεί έως τώρα κάποιες απειλές για την παγκόσμια οικονομία, όπως μία ύφεση από την ψήφο της Βρετανίας υπέρ του Brexit ή μία κατάρρευση της ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας, η επικεφαλής του ΔΝΤ περιέγραψε τις συνολικές προοπτικές ως «ελαφρά φθίνουσα ανάπτυξη, εύθραυστη, αδύναμη και σίγουρα μη ενισχυόμενη από το εμπόριο».

 thepressproject.gλαγκάρντ1460367254