Ρωσία: «Δεν παρεμβαίνουμε στα εσωτερικά της Ελλάδας»

Ρωσία: «Δεν παρεμβαίνουμε στα εσωτερικά της Ελλάδας»

Απάντηση στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, που κατηγόρησε τη Ρωσία ότι παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας για το θέμα της ΠΓΔΜ, έδωσε ο Ρώσος υφυπ. Εξωτερικών. Όπως τόνισε, η Ρωσία, ως μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, το θέμα εμπίπτει στις αρμοδιότητές της και «θα εκφράζει τη γνώμη της».

Η Μόσχα είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Αθήνας, που μιλούσε για δηλώσεις που «αποτελούν παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας», μετά την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών που μιλούσε για «ύπαρξη εκρηκτικής κατάστασης που απειλεί να υπονομεύσει τη σταθερότητα και την ασφάλεια στα Βαλκάνια» αναφερόμενο στην αποχώρηση των Ανεξάρτητων Ελλήνων από την κυβέρνηση, αλλά και την έναρξη της διαδικασίας για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Αθήνα.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Αθήνας, ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών, Αλεξάντρ Γκρουσκό, δήλωσε:

«Με κανέναν τρόπο δεν παρεμβαίνουμε στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας, αλλά σ’ εκείνα τα ζητήματα τα οποία εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η Ρωσία θα εκφράζει την γνώμη της».

Αναφερόμενος στη χθεσινή ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, στην οποία ασκείτο κριτική στην απόφαση της Βουλής των Σκοπίων να προβεί σε συνταγματικές τροπολογίες σε σχέση με την αλλαγή της ονομασίας της χώρας, είπε ότι υπήρξε η κύρια εκτίμηση για το «πώς διεξάγονταν οι συνομιλίες (μεταξύ Αθηνών και Σκοπίων για την μετονομασία της ΠΓΔΜ), υπό ποιες διεθνείς πιέσεις» και για την άνευ προηγούμενου παρέμβαση που επέδειξε η Δύση για να επιτύχει τους καθόλα κατανοητούς γεωπολιτικούς της στόχους.

efsyn.gr