ΚΟΛΑΖ | 12 ανατομίες του Michael Reedy

ΚΟΛΑΖ | 12 ανατομίες του Michael Reedy

  • |

Η προσωπογραφία και η ανθρώπινη φιγούρα βρίσκονται στο κέντρο των καλλιτεχνικών αναζητήσεων του Michael Reedy τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια.

  • Επιμέλεια: Λευτέρης Τηλιγάδας

Το ενδιαφέρον για την ανατομία του ανθρώπινου σώματος προσδιορίζει το ύφος του που βρίσκεται μακριά από την κανονικότητα που αναγνωρίζει η παγκόσμια τέχνη. Εισάγοντας ένα ύφος που απορρέει από τη γελοιογραφία και την ιατρική ανατομία, καταφέρνει μία μοναδική αναπαράσταση σε έναν άγνωστο τομέα τέχνης.

Δημιουργεί mixed media εικόνες που παρουσιάζουν με έναν σουρεαλιστικό τρόπο την ανατομία του ανθρώπινου σώματος. Ο Reedy απεικονίζει άλλοτε πολύχρωμα και άλλοτε άχρωμα σώματα, μέρη των οποίων αποκαλύπτουν την εσωτερική τους ανατομία με ακρίβεια που θα συναντούσε κανείς σε επιστημονικά και ιατρικά βιβλία παρά σε έργα τέχνης. Με αυτήν του την συλλογή, ο καλλιτέχνης αναθεωρεί μερικά από τα πιο διαχρονικά θέματα όπως αυτό της ζωής, του θανάτου αλλά και της ανθρώπινης υπόστασης.

Ο ίδιος παρομοιάζει το έργο του με τα ανάμεικτα συναισθήματα κατά τα οποία μπορεί να συνυπάρχει η ηδονή και ο πόνος και δηλώνει μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας: «Αυτές  οι αναπόφευκτες πτυχές της  ανθρώπινης ύπαρξης φέρνει στο μυαλό τις πιο τραγικές και πιο όμορφες εικόνες του σώματος. Εκεί όπου το απαλό δέρμα ενός νεογέννητου  και τα τραχιά σημάδια της ψωρίασης μου είναι οι πιο κοντινοί γείτονες. Είναι αυτή η μεταβατική στιγμή, γεμάτη τόσο από χάρη όσο και από πόνο.»

(Κάντε κλικ πάνω στις photos για να δείτε καλύτερα)

ΚΟΛΑΖ - ΑΝΑΤΟΜΙΑ 01  ΚΟΛΑΖ - ΑΝΑΤΟΜΙΑ 02

ΚΟΛΑΖ - ΑΝΑΤΟΜΙΑ 03  ΚΟΛΑΖ - ΑΝΑΤΟΜΙΑ 04

ΚΟΛΑΖ - ΑΝΑΤΟΜΙΑ 05  ΚΟΛΑΖ - ΑΝΑΤΟΜΙΑ 06

ΚΟΛΑΖ - ΑΝΑΤΟΜΙΑ 07  ΚΟΛΑΖ - ΑΝΑΤΟΜΙΑ 08

ΚΟΛΑΖ - ΑΝΑΤΟΜΙΑ 09  ΚΟΛΑΖ - ΑΝΑΤΟΜΙΑ 10

ΚΟΛΑΖ - ΑΝΑΤΟΜΙΑ 11  ΚΟΛΑΖ - ΑΝΑΤΟΜΙΑ 12