Ένα Τραγούδι, Μια Ιστορία: Μου ‘πες Θα Φύγω

Ένα Τραγούδι, Μια Ιστορία: Μου ‘πες Θα Φύγω

  • |

Ένα Τραγούδι, Μια Ιστορία: Μου ‘πες Θα Φύγω

Του Παύλου Σιδηρόπουλου

Μέσα του 1970. Ο Παύλος είχε γνωρίσει την Κάθυ για την οποία είχε βγάλει και το ομώνυμο τραγούδι “Στην Κ.“. Μια κοπέλα με την οποία είχε μια μικρή αλλά έντονη σχέση από ότι αποδείχτηκε. Άλλωστε ο Παύλος ζούσε μέσα από τις σχέσεις παίρνοντας έμπνευση από αυτές. Πάντα έπαιζαν καταλυτικό ρόλο οι γυναίκες στη ζωή του, από τη μητέρα του που υπεραγαπούσε μέχρι και τις σχέσεις που είχε.

Χωρίζοντας από την Κ. γοητεύτηκε από μια συμμαθήτρια της την Γιόλα Αναγνωστοπούλου. Η Γιόλα ήταν αρκετό καιρό πριν ερωτευμένη με τον Παύλο. Όταν έμαθε ότι χώρισε από την Κάθυ, πήγε να τον δει σε ένα live στο Κύτταρο που έπαιζε τότε. Δε του μίλησε αλλά φεύγοντας, άφησε ένα φάκελο στον πορτιέρη του μαγαζιού με τις σκέψεις της που είχε γράψει για τον Παύλο και εκείνος το παρέδωσε σε εκείνον. Δεν περίμενε μάλιστα καμία ανταπόκριση από τον Παύλο παρόλα αυτά την πήρε τηλέφωνο. Όταν ξεκίνησαν όμως τη σχέση τους, προσπάθησε μέσα της να συγκρατήσει τον εαυτό της από το να τον αγαπήσει. Προσπάθησε να κρατήσει μόνο στο σεξ τη σχέση τους για να μην δεθεί περισσότερο. Εξάλλου, ήταν μια κοπέλα με πολλές ανασφάλειες και φοβίες. Το άκρως αντίθετο του Παύλου δηλαδή. Η Γιόλα ήταν πιστή σε αυτόν αλλά ο Παύλος ήταν “αμοράλ” οπότε και “άπιστος” απέναντί της. Το «άπιστος» σε εισαγωγικά καθώς ήταν ξεκαθαρισμένες οι θέσεις από την αρχή. Τότε η Γιόλα ήταν περίπου 22 χρονών και ο Παύλος λίγο πριν τα 30. Γνωρίζονταν όμως από μικρά καθώς οι οικογένειές τους έμεναν κοντά η μια στην άλλη στα Πατήσια.

Και ήρθε η ώρα που η Γιόλα έπρεπε να φύγει για σπουδές στο Παρίσι και έπρεπε να το ανακοινώσει στον Παύλο. Έφτασε εκείνος σπίτι της, του είπε ότι φεύγει την επόμενη μέρα και ο Παύλος προσπάθησε να την μεταπείσει. Εκείνη το πήγε ακόμα παραπέρα λέγοντας του ότι χωρίζουν. Δυνατή σφαλιάρα για τον Παύλο που τότε καταλάβαινε πόσο πολύ την ήθελε. Η Γιόλα έφυγε και ο Παύλος έμεινε στις μαύρες του και τη σκέψη της. Είχαν βέβαια έναν ενδιάμεσο και έτσι θα μπορούσε να της στέλνει γράμματα. Μάλιστα, ηχογράφησε και μια κασέτα για εκείνη που της έστειλε κιόλας. Εκείνη την μέρα που του ανακοίνωσε το τέλος ο Παύλος έγραψε το “Μού ‘πες θα φύγω“. Τους στίχους μόνο και τούς έβαλε στο συρτάρι. Η μουσική και η παραγωγή του τραγουδιού έγινε αρκετά χρόνια αργότερα.

Στο μεταξύ για την ιστορία, ο Παύλος με την Γιόλα τα ξαναβρήκανε και είχαν μια μοιραία σχέση άρρηκτα συνδεδεμένη με το ταξίδι τους στο κόσμο της ηρωίνης. Λέγεται μάλιστα ότι η ίδια η Γιόλα έβαλε τον Παύλο στην ηρωίνη για να “τον κρατήσει”. Η ηρωίνη είναι και ο λόγος που χωρίσανε το 1980 και η αιτία που έφυγε και ο Παύλος. Όχι από ανάγκη να την πάρει αλλά από επιλογή. Του είχε αχρηστέψει το ένα χέρι οπότε ένιωθε ανίκανος να δημιουργήσει με την κιθάρα του ή να πάρει αγκαλιά την Ελένη Φιλίνη που είχαν σχέση τότε. Το είχε πει εξάλλου: “Αν θες να με σκοτώσεις πάρε μου το rock n roll“.

Έτσι – αφού εξαφανίστηκε μια περίοδο – πέρασε, είδε και χαιρέτησε έναν έναν τους φίλους του περνώντας το μήνυμα “είμαι καλά πλέον…δεν είμαι εξαρτημένος“. Τότε, ένα βραδάκι μετά από μια επίσκεψη σε ένα μπαρ πίσω από το Χίλτον, επισκέφθηκε μια φίλη του στο Νέο Κόσμο όπου πήρε τη τελευταία του δόση από επιλογή και “έφυγε”… που λέει ο λόγος δηλαδή, γιατί τέτοιοι άνθρωποι δεν φεύγουν ποτέ.

Πηγή: Από τον Άγγελο Πλουμίδη στο crookedminds.net


http://www.alithia.gr

Εκτρωφείο Λαγων Καρφής Ευαγγελος