Παλιά μου τέχνη κόσκινο

Παλιά μου τέχνη κόσκινο

  • |

Η άγρια εκφοβιστική επίθεση που δέχθηκε 15χρονος μαθητής του Αρσακείου Ψυχικού από συνομηλίκους του προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στη σχολική κοινότητα. Ωστόσο, αυτό που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία αλλά και οργή είναι η προσπάθεια αποσιώπησης των γεγονότων από τη διοίκηση των ιδιωτικών σχολείων.

Διαλεκτή Αγγελή

Ενδεικτική είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε η διοικούσα Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία των Αρσακείων, η οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου θα ξεκινήσει πειθαρχικές διαδικασίες, για να «διερευνηθεί η ευθύνη» των εμπλεκόμενων μαθητών, ενώ έχει ήδη σχηματιστεί σε βάρος τους δικογραφία για εξύβριση, επικίνδυνη σωματική βλάβη και για παράνομη βία!

Πρόκειται για τον ίδιο Σύλλογο, μέλη του οποίου φαίνεται ότι επιχείρησαν να υποβαθμίσουν τη βαρύτητα του περιστατικού, κάνοντας λόγο για «απλό παιχνίδι», όπως κατήγγειλε, χθες, μητέρα μαθήτριας του σχολείου (ΑΝΤ1), η οποία τόνισε ότι δεν υπήρξε επίσημη ενημέρωση από το σχολείο, παρά μόνο μία ανάρτηση σε κοινωνικό μέσο δικτύωσης, στην οποία, μάλιστα, δεν επιτρεπόταν καν ο σχολιασμός. Η ίδια δήλωσε, επίσης, ότι στη γιορτή της 25ης Μαρτίου ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, Γιώργος Μπαμπινιώτης, «κούνησε το δάχτυλο στους γονείς», λέγοντας να μην είναι υπερπροστατευτικοί με τα παιδιά σε ό,τι αφορά ζητήματα bullying και τους διαβεβαίωσε πως το σχολείο είναι εδώ για να αντιμετωπίσει τέτοια θέματα.

Οπως «αντιμετώπισε» την επιστολή-καταγγελία που υπέγραψαν 285 απόφοιτοι του Αρσακείου Ψυχικού, για σεξουαλικές, ψυχολογικές ή και λεκτικές προσβολές που δέχονται ανήλικοι μαθητές; Ή την καταγγελία πρώην μαθήτριας του σχολείου που αφορά τον καταδικασμένο Δημήτρη Λιγνάδη που εργάστηκε στο Αρσάκειο από το 1993 ώς το 2001;

Αξίζει να θυμίσουμε μία ακόμη καταγγελία. Αυτήν της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) με τον χαρακτηριστικό τίτλο: «Πανικός και απόπειρα συγκάλυψης στα Αρσάκεια: Υποχρεώνουν τους εκπαιδευτικούς να υπογράψουν κείμενο με το οποίο χαρακτηρίζονται “ψευδολογίες” οι μαρτυρίες των θυμάτων κακοποίησης!»

.efsyn.gr

Εκτρωφείο Λαγων Καρφής Ευαγγελος