Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι, κινητοποιήθηκαν στο Υπουργείο Παιδείας

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι, κινητοποιήθηκαν στο Υπουργείο Παιδείας

Την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα τους για την δωρεάν διανομή συγγραμμάτων αλλά και για τη μη εφαρμογή του νόμου Γαβρόγλου ξεκαθαρίζουν οι φοιτητές που συμμετείχαν στην κινητοποίηση της Παρασκευής στο υπουργείο Παιδείας, στο πλαίσιο της οποίας σημειώθηκαν συγκρούσεις με τα ΜΑΤ που δεν τους επέτρεψαν να εισέλθουν στο κτήριο.

Την Παρασκευή το πρωί, εκατοντάδες φοιτητές, με αποφάσεις των Φοιτητικών Συλλόγων, κινητοποιήθηκαν στο Υπουργείο Παιδείας. Αιτία της κινητοποίησης ήταν η μη διασφάλισης από το Υπουργείο της δωρεάν διανομής συγγραμμάτων για το τρέχον ακαδημαϊκό εξάμηνο, ο νόμος Γαβρόγλου που πέρασε «νύχτα» στα θερινά τμήματα της Βουλής, όπως και μια σειρά από εξαγγελίες που αφορούν την αποστοίχιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων από τα πτυχία (απόσπαση της παιδαγωγικής και διδακτικής από το πτυχίο των καθηγητών σχολών, οι κλάσεις στους μηχανικούς).

Η προσπάθεια των ΦΣ να μεταφέρουν τα αιτήματα των συλλογικών τους αποφάσεων, βρήκε κλειστές πόρτες και ισχυρή παρουσία των ΜΑΤ. Η αδιάλλακτη στάση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου και πολιτική επιλογή αποκλεισμού του χώρου, βρήκε απέναντι τους ΦΣ οι οποίοι προσπάθησαν να εισέλθουν. Η απάντηση των δυνάμεων καταστολής ήταν πρωτοφανής, με χρήση χημικών και έντονη σωματική βία στους/στις φοιτητές/τριες. Η επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ η οποία τίθενται ενάντια στις διεκδικήσεις των ΦΣ, ήταν να ενισχύσει με επιπλέον διμοιρίες τις δυνάμεις καταστολής.

Οι ΦΣ δεν τρομοκρατούνται, οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν κόντρα στο ν. Γαβρόγλου, που έρχεται σε συνέχεια των νόμων Διαμαντοπούλου-Αρβανιτόπουλου, διαλύουν το δημόσιο, δωρεάν, πανεπιστήμιο και εντείνουν την επίθεση στην προοπτική της νεολαίας. Στην ίδια κατεύθυνση στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των ΦΣ των ΤΕΙ Αθήνας/Πειραιά την επόμενη εβδομάδα στο Υπουργείο Παιδείας, κόντρα στο σχέδιο συγχωνεύσεων.

Καμία σκέψη για περικοπή των συγγραμμάτων και φοιτητικών παροχών

Καμία εφαρμογή του νόμου Γαβρόγλου

Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την παιδεία τώρα

Όχι στη διάλυση του Δημόσιου, δωρεάν Πανεπιστημίου

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι:

Ηλεκτρολόγων Μηχανικών
Μεταλλειολόγων
Ναυπηγών
ΕΜΦΕ
Χημικών Μηχανικών
Μηχανολόγων Μηχανικών
Τοπογράφων
Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ
Φυσικού
Βιολογικού
Νομικής ΕΚΠΑ
και Σύλλογος Σπουδαστών ΣΕΥΠ ΤΕΙ Αθήνας.