Τι θα γίνει με την εξεταστική στα Πανεπιστήμια – Πώς θα αποφευχθεί ο συνωστισμός

Τι θα γίνει με την εξεταστική στα Πανεπιστήμια – Πώς θα αποφευχθεί ο συνωστισμός

  • |

Για τη σύσταση χρήσης της μάσκας και τα προβλήματα που προκύπτουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μίλησε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος.

Ένα από τα βασικά προβλήματα που προκύπτουν στα πανεπιστήμια κατά την εξεταστική περίοδο είναι ο συνωστισμός στα αμφιθέατρα.

Για αυτό ο κ. Γώγος τόνισε πως οι εξετάσεις θα διεξάγονται σε καλά αεριζόμενες αίθουσες και αμφιθέατρα και θα γίνεται τακτική αντισηψία των χώρων.

Σχετικά με τη χρήση μάσκας ο καθηγητής είπε ότι θα ζητήσουν να γίνει ισχυρή σύσταση η χρήση της στα πανεπιστήμια.

Παράλληλα, η διεξαγωγή των εξετάσεων θα εξεταστεί πως θα γίνει, καθώς, όπως είπε και ο κ. Γώγος, υπάρχουν πολλοί τρόποι, όπως multiple choice και παράδοση εργασιών αντί εξετάσεων.

Ο κ. Γώγος τόνισε ότι θα γίνει «υψηλή σύσταση για τα multiple choice».

Επίσης, επεσήμανε ότι υπάρχει σαφής σύσταση από τον ΕΟΔΥ για την χρήση της μάσκας και τους χώρους όπου κρίνεται υποχρεωτική.

Τέλος, σχετικά με την ανοσία της αγέλης ο κ. Γώγος είπε ότι η Ελλάδα δεν θα προλάβει να την πετύχει, καθώς δεν είχε πολλά κρούσματα και σε αυτό το στάδιο δεν θα αποκτήσει κιόλας. Επομένως, είναι πολύ πιθανό να βγει το εμβόλιο πριν καν η χώρα φτάσει σε αριθμούς κοντινούς σε εκείνους που χρειάζονται για να υπάρξει ανοσία της αγέλης.

.topontiki.gr/