Απεργία σήμερα στο Δημόσιο

Απεργία σήμερα στο Δημόσιο

  • |

Απεργιακή απάντηση αύριο στην αντεργατική επίθεση κυβέρνησης – κεφαλαίου. Απεργούν δημόσιοι υπάλληλοι και ναυτεργάτες. Στο δρόμο βγαίνουν επίσης Λαϊκές Επιτροπές, ξενοδοχοϋπάλληλοι, αγρότες, μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές και συνταξιούχοι

Απάντηση στο νέο γύρο αντεργατικής επίθεσης της κυβέρνησης και του κεφαλαίου δίνει η αυριανή απεργία των εργαζομένων στο Δημόσιο και τα καράβια, η οποία μάλιστα παίρνει χαρακτήρα σημαντικού βήματος προετοιμασίας για την πανεργατική απεργία στις 8 Δεκέμβρη, καθώς στις αυριανές κινητοποιήσεις συμμετέχουν επίσης ξενοδοχοϋπάλληλοι, αγρότες, μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές και συνταξιούχοι.

Οι κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται αύριο στην Αθήνα και την υπόλοιπη χώρα στέλνουν μήνυμα ενάντια στους διάφορους αποπροσανατολιστικούς ελιγμούς που επιχειρεί η κυβέρνηση, ενώ παράλληλα σωματεία και φορείς καλούν σε ετοιμότητα τους εργαζόμενους, ώστε να δοθεί άμεση αγωνιστική απάντηση και στην περίπτωση που η κυβέρνηση προσπαθήσει να φέρει αιφνιδιαστικά το νέο πακέτο μέτρων.

Στην Ομόνοια η απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα – Συγκεντρώσεις και σε άλλες πόλεις

Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση των εργατικών σωματείων και των Ομοσπονδιών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ έχει οριστεί για τις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια, τόσο στην αυριανή απεργία στο Δημόσιο, όσο και στην πανεργατική απεργία στις 8 Δεκέμβρη.

Εκτός από την Αθήνα, συγκεντρώσεις θα γίνουν αύριο Πέμπτη σε μια σειρά από πόλεις:

Στη Θεσσαλονίκη (10.30 π.μ., πλατεία Αγίας Σοφίας). Στην Πάτρα (10.30 π.μ., πλατεία Αγίου Γεωργίου). Στη Λάρισα (9.30 π.μ., Δημαρχείο). Στο Βόλο (10.30 π.μ., πλατεία Πανεπιστημίου). Στα Τρίκαλα (9.30 π.μ., πλατεία Ρήγα Φεραίου). Στην Καρδίτσα (10 π.μ., κεντρική πλατεία). Στην Πρέβεζα (9.30 π.μ., Εφορία). Στο Ηράκλειο (10 π.μ., πλατεία Λιονταριών). Στο Αγρίνιο (10.30 π.μ., Δημαρχείο). Στη Ζάκυνθο (10.30 π.μ., παλιό Εργατικό Κέντρο). Στην Κέρκυρα (10 π.μ., Γενικά Λύκεια). Στην Κεφαλονιά (10 π.μ., Εργατικό Κέντρο). Στην Καλαμάτα (10 π.μ., πλατεία 23ης Μαρτίου). Στη Σάμο (11 π.μ., Εργατικό Κέντρο).

Στην αυριανή απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 π.μ., στην Ομόνοια, καλούν και οι Λαϊκές Επιτροπές της Αττικής.

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν επίσης αύριο, μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές. Η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών έχει καλέσει σε συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στα Προπύλαια. Αντίστοιχο κάλεσμα έχει απευθύνει για συμμετοχή στην απεργία στις 8 Δεκέμβρη.

Σε συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις έχει καλέσει τα σωματεία της και όλους τους συνταξιούχους η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Θεσσαλονίκης.

Αλλες αγωνιστικές πρωτοβουλίες

Στο δρόμο θα βρεθούν αύριο Πέμπτη και οι εργαζόμενοι στον κλάδο του Επισιτισμού – Τουρισμού στην Αττική. Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Αττικής έχει προκηρύξει στάση εργασίας (4 μ.μ. έως 7 μ.μ.) και προχωρά σε συγκέντρωση, στις 5 μ.μ., στο υπουργείο Εργασίας. Καλεί, επίσης, τα επιχειρησιακά σωματεία και τους εργαζόμενους του κλάδου να προετοιμάσουν την απεργία στις 8/12, αλλά και να βρίσκονται σε ετοιμότητα για άμεση απεργιακή απάντηση μπροστά στο ενδεχόμενο να φέρει η κυβέρνηση αιφνιδιαστικά στη Βουλή τα νέα μέτρα.

Παράλληλα, αγωνιστικές πρωτοβουλίες αναλαμβάνουν φορείς αγροτών και αυτοαπασχολούμενων σε άλλες πόλεις.

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Πρέβεζας καλεί αύριο Πέμπτη σε κινητοποίηση στην Εφορία, στις 9.30 π.μ., υλοποιώντας την απόφαση που έλαβε σε ανοιχτή συνεδρίασή της, με τη συμμετοχή αντιπροσώπων από αγροτικούς συλλόγους και την Επιτροπή Μπλόκου Λούρου. Παράλληλα, έχει αποφασίσει τη συμμετοχή των αγροτών, με τα τρακτέρ τους, στην απεργία στις 8/12 και στην απεργιακή συγκέντρωση.

Αντίστοιχη διαμαρτυρία οργανώνει σήμερα, Τετάρτη, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων, στις 10.30 π.μ., στην Εφορία Χανίων.

Σε συμβολικό αποκλεισμό των γραφείων του ΟΑΕΕ, στις 7 π.μ., καλούν αύριο Πέμπτη, η Γραμματεία Πάτρας της ΠΑΣΕΒΕ και ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πάτρας.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι συσκέψεις με θέμα την προετοιμασία της απεργίας στις 8/12:

Σήμερα Τετάρτη, από τη Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ (Αριστείδου 92) και από το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου.

Αύριο Πέμπτη, από το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (πλ. Κεχαγιά, Αμφισσα) και το Παράρτημα Ιλίου – Καματερού – Πετρούπολης του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία του στο Ιλιον (Μενελάου 33 και Χρυσηίδος).

Υπενθυμίζουμε ότι σε συμμετοχή στην απεργία στις 8/12, σε κλείσιμο των καταστημάτων τους και συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, καλούν τους αυτοαπασχολούμενους η ΠΑΣΕΒΕ και η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας.