Λουκέτα σε υποκαταστήματα φέρνουν βροχή απολύσεων

Λουκέτα σε υποκαταστήματα φέρνουν βροχή απολύσεων

  • |
  • της Αφροδίτης Τζιαντζή

Αυτό διεκδικςούν η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΥΙΕ) και το επιχειρησιακό σωματείο, επισημαίνοντας τον κίνδυνο να βρεθούν άμεσα στον δρόμο πάνω από 220-250 εργαζόμενοι, μετά την απόφαση της Mαρινόπουλος Α.Ε. να προχωρήσει σε μαζικό κλείσιμο καταστημάτων, που σύμφωνα με την ΟΥΙΕ υπολογίζονται σε περίπου 20 πανελλαδικά.

Οπως σημειώνει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, που πραγματοποίησε παρέμβαση διαμαρτυρίας στα κεντρικά της εταιρείας στον Αλιμο, έχει αποφασιστεί ήδη το κλείσιμο τριών υποκαταστημάτων στην Αττική, σε Πατησίων, Αγιο Ελευθέριο και Μενίδι.

Κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη, όπου βάζουν λουκέτο άλλα δύο υποκαταστήματα, ενώ νωρίτερα είχαν κλείσει άλλα 4, των οποίων το προσωπικό μεταφέρθηκε αλλού, κάτι που δυστυχώς δεν προβλέπεται για τα τωρινά λουκέτα, όπως επισημαίνουν συνδικαλιστές.

«Τα Σ/Μ Μαρινόπουλος, γνωστά για τον εργασιακό μεσαίωνα, την ακραία εργασιακή ευελιξία και τους μισθούς πείνας που έχουν επιβάλει, προχωρούν τώρα σε ακόμα πιο επιθετικές κινήσεις προς τους εργαζόμενους», αναφέρει η ΟΙΥΕ, ενώ ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων προειδοποιεί ότι το κλείσιμο των υποκαταστημάτων δεν πλήττει μόνο όσους απασχολούνταν εκεί, αλλά όλους τους εργαζόμενους καθώς συνδέεται με γενικότερες ανακατατάξεις, φέρνοντας πιθανόν νέες απολύσεις και μειώσεις μισθών.

Το παράδοξο είναι ότι η Mαρινόπουλος Α.Ε. που διαφημίζεται ως «100% Ελληνική Εταιρεία», προχωράει σε λουκέτα και απολύσεις, την ίδια στιγμή που επεκτείνεται διαρκώς, εντός και εκτός συνόρων.

Μόλις τον Μάιο ανακοίνωσε την εξαγορά τοπικών αλυσίδων σούπερ-μάρκετ σε Αχαΐα και Κρήτη (18 και 98 καταστήματα αντίστοιχα), αυξάνοντας τα σημεία πώλησης σε 1.022 πανελλαδικά, ενώ έχει άλλα 60 υποκαταστήματα σε Κύπρο, Βουλγαρία, Αλβανία και ΠΓΔΜ, ανακοινώνοντας πλάνα επέκτασης και στη Σερβία.

efsyn.gr