Είναι γνωστός (για πολλούς λόγους) ποινικολόγος και είναι και συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κατηγορείται για βιασμούς κατά συρροή. Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε προχθές στην τηλεόραση για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και τις ρυθμίσεις που αφορούν τα σεξουαλικά εγκλήματα. «Εχουμε 11 εγκληματίες και θα αλλάξουμε τον νόμο;» είπε αναφερόμενος στις 11 γυναικοκτονίες, επικαλούμενος τη… στατιστική. Απαντώντας μάλιστα σε όσους υποστήριξαν ότι στόχος είναι να μην αυξηθούν οι γυναικοκτονίες ούτε κατά μία, ο κ. Κούγιας είπε: «Και πρέπει να αλλάξουμε τον νόμο για μία ζωή;»
Νόρα Ράλλη
Καταρχάς, χαίρομαι που έχουμε και θεούς ανάμεσά μας οι οποίοι μιλούν εξ ονόματος της ζωής και του θανάτου. Ωχ μωρέ! Βαρέθηκα να τους βλέπω (τους θεούς) μόνο στα ‘κονοστάσια. Καιρός να τους βλέπουμε και στα πάνελ, στα κυβερνητικά έδρανα, στα υπουργιλίκια… Ναι αμέ, γιατί δηλαδή;
Εκεί με τη στατιστική όμως κάπως δεν. Διότι έχουμε τελειώσει και ένα Δημοτικό, πώς να το κάνουμε, και κάτι σκαμπάζουμε από αριθμητική. Διότι και έτσι να το πάρεις, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. διαπράττεται μία ανθρωποκτονία κάθε τέσσερις μέρες στην Ελλάδα. Αρα 90 τον χρόνο. Από αυτές φέτος οι 11 ήταν γυναίκες (αυτές που ξέρουμε έστω). Αρα έχουμε περισσότερο από το 10% των ανθρωποκτονιών να είναι γυναικοκτονίες. Αυτά για τη στατιστική. Οσο για τη μία ζωή παραπάνω, μία παρακάτω, και θεός να είστε θα ήθελα να σας πληροφορήσω απλώς τούτο. Εντεκα ήταν οι ζωές: η Μόνικα στην Κυπαρισσία, η Ελένη στη Θεσσαλονίκη, η Βασιλική στα Μεσκλά, η Κωνσταντίνα στη Μακρινίτσα, η Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, η Ελένη στην Αγ. Βαρβάρα, η Γαρυφαλλιά στη Φολέγανδρο, η Ανίσα στη Δάφνη, η Σταυρούλα στο Ρέθυμνο, η Μαρία στη Λάρισα, η Δώρα στη Ρόδο.
.efsyn.gr/