Δεύτερος χρόνος για τη Λέσχη Ανάγνωσης «ΑΝΘΕΙΑ»

Δεύτερος χρόνος για τη Λέσχη Ανάγνωσης «ΑΝΘΕΙΑ»

Ο πρώτος χρόνος της Λέσχης Ανάγνωσης Πάτρας «ΑΝΘΕΙΑ», έριξε… αυλαία μετά από εννέα αναγνώσεις, τη Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2015.

Στο Vino Vina, εκεί όπου έγιναν όλες οι συναντήσεις μελών και φίλων της Λέσχης, έγινε ο… αποχαιρετισμός της πρώτης χρονιάς, με μια ανασκόπηση βιβλίων και στιγμών, αλλά και δόσεις αυτοκριτικής, για το πόσο… καλά τα κατάφεραν. Παράλληλα, αποφασίστηκε –σε γενικές γραμμές- και το πρόγραμμα της χρονιάς που έρχεται, σε νέο πλέον στέκι, αφού το Vino Vina δεν υπάρχει πλέον…

Αμέσως  μετά την τελευταία συνάντηση, η Ανδρονίκη Χρυσάφη (εκ των δημιουργών της Λέσχης), έγραψε στον «τοίχο» της Λέσχης στο facebook, για την «ΑΝΘΕΙΑ», αλλά και για το Vino Vina, της δημοσιογράφου και μέλους της Λέσχης Κλειώς Βασίλογλου, που φιλοξένησε τις συναντήσεις:

«Ο χώρος που μας φιλοξένησε στον πεζόδρομο της ΙΙΙ Ναυάρχων, που μας έδωσε (και του δώσαμε) στίγμα και έγινε το στέκι μας, ωραίο, καλόγουστο, βολικό και γευστικότατο, την επομένη ημέρα της συνάντησης έριξε αυλαία… Άλλο ένα θύμα των καιρών. Ό,τι και να γίνει, όπως και να προχωρήσει η Λέσχη, το Vino Vina θα παραμένει πάντα το ορόσημό μας.

Εκεί, όπου, στις 16 Ιουλίου 2014, βρεθήκαμε, λίγο αμήχανα είναι η αλήθεια, 13 άτομα, φίλοι, γνωστοί ή και άγνωστοι μεταξύ μας, και ξεκινήσαμε την ΑΝΘΕΙΑ. Εκεί συνηθίσαμε να τρέχουμε κάποιες Δευτέρες, αρχής γενομένης από την 6η Οκτωβρίου ’14, εκεί στήσαμε αυτό που τελικά είχαμε όλοι μας ανάγκη: μια παρέα που πάει τη μοναχική διαδικασία του διαβάσματος λίγο πιο πέρα… Η διακριτική Κλειώ, μην θέλοντας να χαλάσει το ωραίο κλίμα της προχθεσινής συνάντησης, δεν μας είπε τίποτα εκείνο το βράδυ.

Εκεί, όμως, στο τέλος, που μας προσέφερε στον κήπο τις δροσερές σαλάτες και το υπέροχο γλυκόξινο χοιρινό της, εκεί ανάμεσα στις προπόσεις και τα αστεία μας (πρώτη μέρα του capital control, ήταν, βλέπετε), κάπου πρόσεξα λίγο το βλέμμα της… Την ευχαριστούμε πολύ για τη στέγη και τη ατμόσφαιρα που μας προσέφερε και της ευχόμαστε καλή συνέχεια και να είναι πάντα κοντά μας. Ούτως ή άλλως είναι μέλος της Λέσχης».

Η Β’ περίοδος, 2015-16 της Λέσχης Ανάγνωσης Πάτρας «ΑΝΘΕΙΑ» ξεκινά στις 5 Οκτωβρίου και έχει ως εξής, μέχρι και τις 11 Ιανουαρίου 2016:

Η γενική εικόνα είναι αυτή και μπορούμε να αρχίσουμε να προετοιμαζόμαστε:

– 5/10/2015: «Γλάρος Ιωνάθαν Λίβινγκστον» του Richard Bach, από την Χαρά Αντιόχου

– 2/11/2015: «Έθιμα ταφής» της Hannah Kent, από την Τασία Αγγελοπούλου και τη Μαρία Κουρμπανά

-7/12/2015: «Άκου ανθρωπάκο» του Βίλχελμ Ράιχ, από τη Βικτωρία Αγγελοπούλου

-11/1/2016: «Γκιακ» του Δημοσθένη Παπαμάρκου, από την Άλμα Δρούζα και τη Μαρία Ματσούκη.

Υπενθυμίζεται, ότι η Λέσχη Ανάγνωσης Πάτρας «ΑΝΘΕΙΑ», γεννήθηκε όταν η Βικτωρία Αγγελοπούλου και η Ανδρονίκη Χρυσάφη συναντήθηκαν στον Βορρά και αποφάσισαν να υλοποιήσουν μία από τις όμορφες σκέψεις τους, που δεν ήταν άλλη, από το να δημιουργήσουν (και) στην Πάτρα «Λέσχη Ανάγνωσης».