Ενημέρωση του Ειδικού Γραμματέα Επιθεωρητών Περιβάλλοντος και Ενέργειας για περιβαλλοντικά ζητήματα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Ενημέρωση του Ειδικού Γραμματέα Επιθεωρητών Περιβάλλοντος και Ενέργειας για περιβαλλοντικά ζητήματα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

  • |

Συνάντηση εργασίας με τον Ειδικό Γραμματέα Επιθεωρητών Περιβάλλοντος και Ενέργειας Δημήτρη Δερματά είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νικόλαος Μπαλαμπάνης,  τη  Δευτέρα 19 Νοεμβρίου στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση του Ειδικού Γραμματέα για περιβαλλοντικά ζητήματα που απασχολούν την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και τις υπηρεσίες της.

«Το Υπουργείο και ειδικότερα οι Επιθεωρητές, αποτελούν έναν σημαντικό σύμμαχο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος στην αντιμετώπιση περιβαλλοντικών παραβάσεων και η αρωγή τους κρίνεται απαραίτητη στο πολύ δύσκολο έργο που καλείται να επιτελέσει καθημερινά η Διεύθυνση», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Νικόλαος Μπαλαμπάνης, ο οποίος υπογράμμισε επίσης ότι «με βάση το θεσμικό πλαίσιο, αλλά και με την αμφίδρομη συνδρομή των δύο υπηρεσιών, είμαστε βέβαιοι ότι τα προβλήματα της Περιφέρειας μπορούν να αντιμετωπίζονται στο μέγιστο δυνατό βαθμό».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας, συζητήθηκε ο τρόπος αντιμετώπισης των φαινομένων, τα οποία παρεκκλίνουν της υφιστάμενης νομοθεσίας και αναλύθηκαν διεξοδικά διοικητικά ζητήματα υπηρεσιών.

Η ενημέρωση του κ. Δερματά πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των συναντήσεων που έχει ξεκινήσει ο Αντιπεριφερειάρχης με στελέχη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για τα θέματα που αφορούν τον αντίστοιχο τομέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Λυκούργος Σταματελάτος, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Περιβάλλοντος Ζώης Σπηλιόπουλος και η χημικός-μηχανικός Ελένη Τσαρούχη.