Σύσκεψη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με το Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας

Σύσκεψη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με το Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας

  • |

Τα έργα που αποφασίστηκε να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν από το «Ταμείο Μολυβιάτη» βρέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης που συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας με τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας Ευθύμιο Κοτζά και αφορμή την ανοικτή επιστολή του Δήμου.

Υπήρξε πλήρης ενημέρωση στον Δήμαρχο και τα στελέχη του Δήμου για τον τρόπο αξιολόγησης των έργων που εντάχθηκαν στα πυρόπληκτα και έγιναν διευκρινήσεις επί τυχόν αποριών που έχουν προκύψει, ενώ παράλληλα, με πνεύμα συνεργασίας παρουσιάστηκε αναλυτικά ο τρόπος αξιολόγησης των έργων, καθώς και ο λόγος που δεν εντάχθηκαν τα υπόλοιπα.

«Ως Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αντιλαμβανόμαστε από την πρώτη στιγμή πόσο έχει πληγωθεί η Ηλεία και ιδίως η Αρχαία Ολυμπία από τις πυρκαγιές. Είμαστε και θα είμαστε δίπλα στο Δήμο σε κάθε προσπάθεια που θα λειτουργεί θετικά για την ανασυγκρότηση των περιοχών, άλλωστε αυτός είναι και ο στόχος του προγράμματος του «Ταμείου Μολυβιάτη», σημείωσε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Γιώργος Αγγελόπουλος τόνισε πως «αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας λειτουργεί με βάση το στρατηγικό της σχεδιασμό, τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και τη σοβαρότητα που τη διακρίνει με κάθε υπευθυνότητα, σεβασμό στο δημόσιο χρήμα και στους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας».

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Μπράμος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Π.Ε. Ηλείας Εμμανουήλ Αγιομυργιαννάκης, Κώστας Μητρόπουλος, Γεωργία Παπαναγιώτου – Μαρτζακλή, οι αντιδήμαρχοι Πέτρος Γιαννακόπουλος και Νίκος Μαρούντας, καθώς στελέχη του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Εκτρωφείο Λαγων Καρφής Ευαγγελος