Καλή βδομάδα Δήμαρχε | «Είχαμε τους εραστές, πλακώσαν κι οι γαμιάδες»

Καλή βδομάδα Δήμαρχε | «Είχαμε τους εραστές, πλακώσαν κι οι γαμιάδες»

  • |

Για έξι ημέρες οι Ισραηλίτες Δήμαρχε, περπατούσαν γύρω από την Ιεριχώ μια φορά την ημέρα. Την έβδομη πραγματοποίησαν το γύρο της πόλης επτά φορές. Όταν οι επτά ιερείς σήμαναν τις σάλπιγγες, όλοι οι Ισραηλίτες φώναξαν με δυνατή φωνή και τα τείχη της Ιεριχούς ισοπεδώθηκαν. Οι Ισραηλίτες τότε εισέβαλαν στην πόλη και την κατέστρεψαν ολοκληρωτικά.

  • του Λευτέρη Τηλιγάδα  |  red line

Θα μου πεις: «Και τι με νοιάζει εμένα, ρε Τηλιγάδα, η Ιεριχώ».

Μη το λες, Δήμαρχε… Μη το λες, και μην την παίρνεις αψήφιστα την Ιεριχώ, γιατί αυτά είναι μαθήματα μεγάλα, ποτισμένα με το γάλα. Εδώ και έξι μέρες το τι υπόκωφη σάλπιγγα έχω ακούσει, δεν περιγράφεται,

Άσε αυτό το γύρω-γύρω όλοι και στη μέση… η μήνυση. Πήραν φωτιά τα τηλέφωνα.

Βάλθηκαν εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ, που λες Δήμαρχε, να σε κάνουν ήρωα.

Στην αρχή βέβαια αυτού του θυελλώδους έρωτα ανάμεσα σ’ εσένα και τα τοπικά «κυβερνητικά στελέχη» θεωρούσα ότι αυτό το πάθος ήταν τοπικό και διαχειρίσιμο. Ξαφνικά συνειδητοποίησα, ότι τα πράγματα έχουν ξεφύγει.

«Είχαμε τους εραστές, πλακώσαν κι οι γαμιάδες», που ΄λεγε κι ένας μπάρμπας μου στη άνω Κερασούλα.

Εγώ τον Σταύρο ήξερα να ασχολείται με μηνύσεις.

Ο Καπετάνιος από ποιο μπαρουτοκαπνισμένο μετερίζι μας ήρθε;

Και τίνος Καπετάνιος είναι αυτός; Του εθνικού στρατού ή του Δημοκρατικού;

Έχει κι αυτό τη σημασία του!

Μη σου περάσει από το μυαλό, Δήμαρχε, ότι ρωτάω από διάθεση για κουτσομπολιό! Από ενδιαφέρον ρωτάω μπας και μπορέσω κι εγώ ο έρμος να καταλάβω, που στο διάολο πάει αυτό το κράτος, η δημόσια διοίκηση, το μπλόκο στο Κεφαλόβρυσο, η κοινωνία, η παρούσα κατάσταση, η Μαντόνα, το Εθνικό Θέατρο η Μενεγάκη…

Ένα σωρό προβλήματα ανοιχτά, Δήμαρχε.

Θυμάσαι εκείνη τη συνεδρίαση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα αποθεματικά του Δήμου, τα οποία ο πρωθυπουργός της «ροζ αριστεράς» , αυτός ο «ευαίσθητος δήμιος» με ένα άλλο «εντέλλεσθε», ζητούσε να πάρεις ότι λεφτά έχει στα ταμεία του ο Δήμος και να τα πας σε λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδας.

Εκείνη τη μέρα, αν θυμάσαι Δήμαρχε, το «Ανυπότακτο Αγρίνιο» είχε καταθέσει εξώδικο για την αποτροπή αυτής της ενέργειας.

Και τι ακούσαμε από τον τοπικό κυβερνητικό εκπρόσωπο «Σταύρο και κυρ Σταύρο»; Ακούσαμε ότι αυτοί, εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ, «δεν  κάνουν πολιτική με εξώδικα!»

Ήρθε η ώρα να καταλάβω με σαφήνεια, Δήμαρχε, τι εννοούσε τότε ο «Σταύρος και κυρ Σταύρος»!

Οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ δεν κάνουν πολιτική με εξώδικα, Δήμαρχε. Κάνουν πολιτική με μηνύσεις! Πότε μηνύοντας αλλήλους (γιατί έχουμε δει και τέτοια φαινόμενα) και πότε μηνύοντας άλλους.

Ήρθε η ώρα όμως δήμαρχε, να σου θυμίσω μια παλιότερη ανάρτηση αυτής της στήλης, εξαιρετικά χρήσιμη για την κατανόηση αυτής της ιστορίας. (Δες ΕΔΩ)

Και επειδή το βράδυ θα ηχήσουν που θα ηχήσουν οι “σάλπιγγες της Ιεριχούς” κάτσε να τις ακούσουμε πρώτα και τα ξαναλέμε.

Μέχρι τότε, Δήμαρχε… Ευτυχώς!