Καλή σας μέρα, κ. Παπαναστασίου | Κόκκινη κάρτα

Καλή σας μέρα, κ. Παπαναστασίου | Κόκκινη κάρτα

  • |

Αυτή τη βδομάδα, κ. Παπαναστασίου, δε μας έφταναν οι ζέστες που πλάκωσαν η μία πάνω στην άλλη, ενέσκηψαν και κάτι δελτία τύπου το ένα πίσω από το άλλο, που είναι απορίας άξιο πώς το γλυτώσαμε το εγκεφαλικό.

Είδες τι φωτιές μπορεί να ανάψει ένας δημόσιος υπάλληλος, ακόμα και ως αναπληρωματικός, με την αποχώρησή του; Σού τραβάει την «κόκκινη κάρτα» στο πι και φι και τρέξε μετά εσύ να συμμαζέψεις τα ασυμμάζευτα.

Μαζεύονται; Αμ δε μαζεύονται!

Είδες πόσο ωραία το έγραψε ο Παύλος: «Την 1-11-2016 είχαμε καταγγείλει την Δημοτική Αρχή Αγρινίου τεκμηριωμένα, ότι η ανάθεση της διαχειριστικής μελέτης του Πάρκου, είχε γίνει σε «ημετέρους» με παράνομο και φωτογραφικό τρόπο. Ο Δήμαρχος μετά από αυτές τις σοβαρές καταγγελίες αντί να σταματήσει τις παράνομες διαδικασίες και να προχωρήσει σε νόμιμη ανάθεση της μελέτης, συνέχισε, με αποτέλεσμα ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου με την 78/20-6-2016 πράξη του να κρίνει παράνομη όλη τη διαδικασία ανάθεσης και επομένως και την πληρωμή της αμοιβής των μελετητών».

Ένα είναι σίγουρο, κ. Παπαναστασίου: αυτή η ιστορία τους επόμενους δύο με τρεις μήνες θα έχει πολύ «ψωμοτύρι» και λαγκριντί. Θα γραφούν και θα ειπωθούν πολλά.

Ανάμεσα σε όλες αυτές τις ρητορείες και τα συγγράμματα θα δούμε εκείνους που θέλουν «να πάρουν το αίμα τους πίσω», εκείνους που επιθυμούν διακαώς να μην καταφέρει η σημερινή δημοτική αρχή να υλοποιήσει το έργο της ανάπλασης, γιατί θεωρούν ότι αυτό το γεγονός από μόνο του μπορεί να της δώσει τη νίκη στις επόμενες εκλογές, εκείνους που θα επιμείνουν ότι όλα έχουν γίνει όπως πρέπει και δεν θα μπορούν να καταλάβουν τη «στενομυαλιά», όσων υποστηρίζουν το αντίθετο, εκείνων τέλος, που θα μπερδέψουν τα ψέματα με την αλήθεια, για να κερδίσουν κάτι παραπάνω από τα όποια ψηφαλάκια τούς αναλογούν.

Ανεξάρτητα όμως και πέρα απ’ αυτά, κ. Παπαναστασίου, ένα είναι σίγουρο: αυτή η ιστορία της αναζωογόνησης και ανάπλασης του Παπαστρατείου Πάρκου του Αγρινίου θα παραμείνει μια ανοιχτή πληγή ή οποία θα εξακολουθήσει να αφορμίζει και να απαξιώνει ακόμα πιο πολύ έναν εμβληματικό κοινωνικό χώρο της πόλης, ο οποίος έχει καταταλαιπωρηθεί από όλους όσους θεσμικά είχαν την υποχρέωση να τον φροντίζουν και να τον προστατεύουν. Μετά την πρόσφατη εξέλιξη της δημοσίευσης της πράξης της επιτρόπου του ελεγκτικού συνεδρίου και η δική σας συμβολή στην μη ταχεία «επούλωση» αυτής «της πληγής» θα είναι μεγάλη.

Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι η μελέτη, της οποίας οι μελετητές δεν μπορούν να πάρουν τα λεφτά τους, είναι ό,τι καλύτερο έχει παρουσιασθεί μέχρι σήμερα για την αναζωογόνηση και την ανάπλαση του Πάρκου, με αξιόλογη επιστημονική τεκμηρίωση και με μια διαβούλευση η οποία συνέβαλε, σε μικρό ή μεγάλο βαθμό δεν έχει σημασία, στην ακόμα μεγαλύτερη κοινωνική της γείωση. Ο τρόπος με τον οποίο ανατέθηκε όμως αυτή, όπως εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται, έρχεται να δώσει σάρκα και οστά στις επιφυλάξεις που και μέσα από αυτό εδώ το site έχω διατυπώσει.

Είναι βέβαιο ότι μετά από αυτή την απόφαση η δημοτική αρχή θα προσφύγει στο ελεγκτικό συνέδριο για την επανεξέταση της υπόθεσης, αλλά πολύ φοβάμαι, ότι η τελική κρίση δεν θα διαφέρει σε τίποτα από την πρόσφατη κρίση της επιτρόπου.

Εύχομαι να κάνω λάθος, όχι μόνο γιατί η συγκεκριμένη μελέτη αξίζει να υλοποιηθεί, αλλά και γιατί το Δημοτικό Πάρκο δεν μπορεί να παραμένει άλλο ως έχει.