Καλή σας μέρα, κ. Παπαναστασίου: Αρκουδόγαμος

Καλή σας μέρα, κ. Παπαναστασίου: Αρκουδόγαμος

  • |

Όσοι παρακολουθούμε χρόνια τώρα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγρινίου, κ. Παπαναστασίου, σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να αισθανόμαστε περήφανοι για τον τρόπο που διεξάγεται ο πολιτικός διάλογος(sic) στην αίθουσα της Τράπεζας της Ελλάδας. Δυστυχώς αυτό που αποκαλείται πολιτική αντιπαράθεση δεν έχει χάσει μόνο κάθε έννοια ευπρέπειας και σοβαρότητας, αλλά έχει εκπέσει τόσο χαμηλά, που δεν αξίζει κανείς να συμμετέχει σε αυτή την χάβρα Ιουδαίων ούτε ως θεατής.

  • του Λευτέρη Τηλιγάδα  | red line

Ένας Πρόεδρος, που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ελέγξει τη διαδικασία. Αντιπαραθέσεις και αντεγκλήσεις, που δεν ξεφεύγουν μόνο από τα όρια της ευπρέπειας, αλλά από συνεδρίαση σε συνεδρίαση όλο και πιο πολύ ξεπερνούν ακόμα και τα όρια της προσωπικής προσβολής. Μεθοδεύσεις αποφάσεων και κουτοπόνηροι τακτικισμοί, που όχι μόνο δεν τιμούν καθόλου προηγούμενες αποφάσεις του οργάνου, αλλά τουναντίον τις καταργούν. Δημοτικοί σύμβουλοι που επιχειρούν με πρακτικές «Μαυρογιαλούρου» να καταργήσουν υποχρεώσεις θεσμικών οργάνων, υπεραμυνόμενοι θέσεων που στηρίζονται μόνο σε προσωπικές διαβεβαιώσεις κυβερνητικών παραγόντων, την ώρα μάλιστα που οι ισχύουσες αποφάσεις ορίζουν αλλιώς. Χειρονομίες και φωνασκίες εκτός μικροφώνου, που κάθε άλλο παρά το σεβασμό του πολιτισμένου διαλόγου υπηρετούν, καθώς και ένα σωρό «κοσμητικά» επίθετα και άλλα «καλολογικά στοιχεία», που συνθέτουν τις φωνασκίες των αγορητών σε μια αίθουσα που η ακουστική της μόνο για διάλογο από μικροφώνου δεν είναι, διαμορφώνουν ένα ζοφερό κλίμα, που «σκοτώνει» κάθε επιχείρημα συμπολιτευτικού ή αντιπολιτευτικού λόγου. Αν όλα αυτά δεν είναι ξεπεσμός και κατρακύλα, που απαξιώνει μέχρι αηδίας τις συνεδριάσεις του οργάνου, τότε τι άλλο χειρότερο μπορεί είναι;

Δεν είναι δυνατόν, κ. Παπαναστασίου, τρία ερωτήματα και ένα θέμα προ ημερησίας διάταξης να διαρκούν  δυόμιση ώρες, όταν ο κανονισμός ορίζει ότι για κάθε ερώτηση – απάντηση ο χρόνος είναι δύο λεπτά και για το σύνολο των θεμάτων προ ημερησίας μία ώρα. Θα μου πείτε βέβαια, ότι αυτό δεν είναι δική σας ευθύνη. Είναι ευθύνη του Προέδρου. Όμως, όπως έχει αποδειχθεί, ο Πρόεδρος δεν μπορεί να εφαρμόσει τον κανονισμό. Άρα είναι ευθύνη όλων σας, κ. Παπαναστασίου.

Να έρθουμε όμως και σε αυτό που είναι καθαρά δική σας ευθύνη.

Τι είναι αυτό που είπατε προχθές, κ. Παπαναστασίου; «Το ερώτημα είναι ένα» είπατε ,«Θέλουμε να γίνει το Πάρκο; Αν θέλουμε να γίνει, δεν θα δημιουργούμε τεχνικά κωλύματα. Δεν θα προσφεύγουμε». Αυτό το συγκεκριμένο, κ. Παπαναστασίου, ξεπέρασε σε αυταρχισμό ακόμα και τον προκάτοχό σας. Τι θα πει, «δεν θα προσφεύγουμε»; Μπορεί η σκοπιμότητα να καταργήσει την αντίθετη άποψη και τη νομιμότητα, κ. Παπαναστασίου; Πού το είδατε αυτό γραμμένο. Και δεν το λέει αυτό κάποιος, που δεν συμφωνεί με το περιεχόμενο της μελέτης του Πάρκου που συνέταξε το γραφείο με το οποίο συνεργάζεται ο κ. Ζάγκας. Ποια παράνομη πειθαρχία επιθυμείτε να εφαρμόσουν οι δημότες του Αγρινίου για έργα που αφορούν στην πόλη τους;

Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα, κ. Παπαναστασίου, όχι μόνο όταν συμβαίνουν, αλλά και όταν απλά υπονοούνται μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μπορείτε άραγε να φανταστείτε, πώς ακούγονται, όταν λέγονται κιόλας;

Εκτρωφείο Λαγων Καρφής Ευαγγελος