Καλή σου μέρα Δήμαρχε | Ξάνθινε ο Κουρουμπλής ή κουρούμπλιασε ο Ξανθός;

Καλή σου μέρα Δήμαρχε | Ξάνθινε ο Κουρουμπλής ή κουρούμπλιασε ο Ξανθός;

  • |

Κατάλαβες τώρα, Δήμαρχε! Έχει σχέδιο η πολιτική! Τι νόμισες, έτσι, αέρα πατέρα, γίνονται οι διορισμοί!!!

Και το είχα δει εγώ το όνειρο, αλλά οφείλω να ομολογήσω, πως δεν θα το έβγαζα έξω από το ασυνείδητο, ούτε με σφαίρες.

Και ήρθε ο Κουρουμπλής με τον Ξανθό και το ξεσήκωσε, και το έκανε τροπολογία, και μου το δικαίωσε!@! (Να το έλεγα κιόλας θα ήμουν και προφήτης…)

Όλα ξεκίνησαν με τον διορισμό του Σταύρου στο Δ.Σ. του νοσοκομείου. Ακολούθησε ο Πάνος εκ Μεσολογγίου και ο Λεωνίδας. Τυχαία; Όχι βέβαια… Με σχέδιο και με πρόγραμμα: «πρώτα κατεβάζουμε τους αυτοδιοικητικούς στο νοσοκομείο και μετά… στέλνουμε το νοσοκομείο στην αυτοδιοίκηση.

Αντιλαμβάνεσαι τώρα Δήμαρχε, τι επιθυμεί αυτή η ροζ κυβέρνηση να συμβεί με αυτό το έργο. Να φορτωθεί η αυτοδιοίκηση αρμοδιότητες, τις οποίες δεν θα μπορεί να τις καλύψει, έτσι ώστε να βρεθεί η αφορμή, εκτός από τα δημοτικά τέλη να μπαίνουν και τοπικοί φόροι, επιπλέον των ήδη υπαρχόντων εθνικών.

Αυτό είναι αναδιοργάνωση του κράτους, Δήμαρχε.

Το είδαν οι μεγάλοι μεταρρυθμιστές της ιστορίας και πήγε το χαρακίρι σύννεφο. Όσοι δεν την είδαν μπορούν να την δουν ΕΔΩ

«Οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης Α και Β Βαθμού καθώς και τα πάσης φύσεως νομικά πρόσωπα αυτών δύνανται να επιχορηγούν […]». Αυτός ηχητικός συγκερασμός του αγρινιώτικου «ντ» με το αγρινιώτικο «αι» (ε) της λέξης «δύνανται», που δίνει σάρκα και οστά στην αγρινιώτικη καθαρεύουσα, είναι όλα τα λεφτά, Δήμαρχε.

Αλλά αυτό που είναι ΣΥΡΙΖΑ παρεκτροπή, είναι αυτό με τις δαπάνες αυτών των δήµων, Δήμαρχε, που δεν υπάγονται στον προληπτικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Κατάλαβες Δήμαρχε… Κάθε φορά που θέλει ο Δήμος Αγρινίου να πληρώσει το σιτάρι για τους 120 θα πρέπει να τον ελέγχει το ελεγκτικό συνέδριο όταν όμως ο δήμος καλείται να κάνει τη δουλειά του κράτους τότε μένουν χωρίς κανέναν έλεγχο και ο Δήμος και το Κράτος… Ωραία συνταγματική δημοκρατία!!! Και εις άλλα με υγεία!!!

Είδες, Δήμαρχε… Σιγά – σιγά μπαίνουν τα πράγματα αυτού του κράτους σε μια σειρά. “Μπαίνουν και τα γίδια στο μαντρί”…