Καλή σου μέρα Δήμαρχε | «Έκανε κι η μύγα κώλο κι έχεσε τον κόσμο όλο»

Καλή σου μέρα Δήμαρχε | «Έκανε κι η μύγα κώλο κι έχεσε τον κόσμο όλο»

  • |

Όπως κατάλαβες κι εσύ Δήμαρχε, η τοπική κοινωνία εχθές «κατέβασε τα παντελόνια», σε όσους τις προηγούμενες μέρες είχαν βαλθεί με παρεμβάσεις και δελτία τύπου να απομακρύνουν τις ευθύνες της σημερινής μνημονιακής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ από την τραγική κατάσταση, στην οποία βρίσκονται τα δύο νοσοκομεία και οι δομές υγείας του νομού, παρουσιάζοντας ένα “πλούσιο” και σημαντικότατο έργο, το οποίο ακόμα δεν κατάφερε να λειτουργήσει επαρκώς ούτε την καρδιολογική, ούτε την ΜΕΘ, ούτε τη μονάδα του τεχνητού νεφρού.

  • του Λευτέρη Τηλιγάδα  |  red line

Βέβαια το «λερωμένο τους βρακί» δεν περίμενε το «κατέβασμα» για να φανεί. Φρόντισαν οι ίδιοι να μας το δείξουν από την προχθεσινή μέρα. Αυτό (Δείτε ΕΔΩ) δεν ήταν δελτίο τύπου, ήτανε «τριλό βιλούδου».

Κίνησαν οι «χορτασμένες ψείρες», Δήμαρχε, και βγήκαν στους «διαδικτυακούς γιακάδες» της περιοχής, για να ξεβράσουν ειρωνεία και στυλάκι μπλαζέ. Ρεσιτάλ αλαζονείας και έπαρσης. Πως το λέγανε οι παλιοί, να δεις; «Έκανε κι η μύγα κώλο κι έχεσε τον κόσμο όλο!».

«Χαιρετίζουμε τη συμμετοχή μιας σειράς μαζικών φορέων, Δημάρχων και της Μητρόπολης», γράψανε στο δελτίο τύπου, με το οποίο μας στείλανε τα χαιρετίσματα, «που για πρώτη φορά ασχολούνται και συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις». Κόψε μούτρα αγωνιστών, βγάλε συμπέρασμα αγώνα.

Όσοι όμως από εμάς, Δήμαρχε, έχουμε γνωρίσει από κοντά αυτούς τους “μπαρουτοκαπνισμένους ροζ βετεράνους των λαϊκών αγώνων”, ξέρουμε πολύ καλά τι εννοούνε. Πάει το ψάρεμα σύννεφο.

Την έχουμε βιώσει άλλωστε τόσο έντονα την αγωνιστικότητα τους πάνω στο πετσί μας. Όπως απέδειξε το κυβερνητικό τους «δια ταύτα», οι πολλοί και μεγάλοι τους αγώνες ξεπουλήθηκαν φτηνά, για να διατηρήσουν την θέση του μεγάλου τιμονιέρη πάνω στην τρύπια πιρόγα της αντιπροσωπείας, που τους δόθηκε ως εξουσία μια ηλιόλουστη ημέρα του Ιουλίου, και την οποία την κρατάνε «με νύχια και με δόντια», «σαν έτοιμοι από καιρό, σαν θαρραλέοι».

Να μην μπλέξουμε όμως με τις paroles Δήμαρχε, γιατί όπως θα είδες κι εσύ, από κει και κάτω, το «ξεσκίζουν» το καλτσόν. Ο ατελέσφορος φετιχισμός της προσπάθειας. Μια κατάσταση ερμαφρόδιτη κι ανούσια, που το μόνο που καταφέρνει να κάνει, είναι να απαντάει στο παρακάτω ερώτημα:  «Δεν μπορείς μωρέ να κλάσεις… Τι κουλούρια θες να πλάσεις»;

Όμως πολύ ασχολήθηκα μαζί τους, Δήμαρχε. Ένα παλιό τραγουδάκι σε στίχους και μουσική του Γιάννη Κιουρκτσόγλου μόνο (ΠΕΛΟΜΑ ΜΠΕΚΙΟΥ αν θυμάσαι), με πολύ πόνο, χαρισμένο στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΓΕΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ, για να έχει κι αυτή μια σαφή και ξεκάθαρη άποψη, για το πόσο πολύ με συγκίνησε και με επηρέασε το παραμύθι της.

ΒΙΝΤΕΟ: ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ ΘΕΜΗΣ-ΜΗ ΜΟΥ ΤO ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ

Τα σχόλια είναι κλειστά.