Καλή σου μέρα Δήμαρχε | Αν πετύχει η… απονεύρωση, τύφλα να ‘χει… η ψυχιατρική*

Καλή σου μέρα Δήμαρχε | Αν πετύχει η… απονεύρωση, τύφλα να ‘χει… η ψυχιατρική*

  • |

Το ζήσαμε κι αυτό Δήμαρχε. Θα έχουμε να λέμε, ότι, έστω για μια φορά  σ΄ αυτά τα χρόνια της κρίσης, σύσσωμη η τοπική κοινωνία έβαλε τα πράγματα, έτσι όπως έπρεπε να μπουν – τη εξαιρέσει του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έκανε ακριβώς το αντίθετο: Βάλαμε πίσω το καρό του πολιτικού καιροσκοπισμού και μπροστά το άλογο της ανάγκης.

  • του Λευτέρη Τηλιγάδα  |  red line

Μαθαίνουμε σιγά – σιγά να υψώνουμε γροθιές με σφιγμένα δάκτυλα, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν είναι ούτε ίδια, ούτε ίσια, είναι όμως ενωμένα και δυνατά, κι αυτό υποθηκεύει με δυναμισμό τους επόμενους αγώνες.

Το διάβασα Δήμαρχε, και μου ‘ρθε αναφανταλιά[1]: «Το εργαστήριο Μοριακής Γενετικής και Μικροβιολογία», μωρ’ τι μας λες, «του Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Πανεπιστήμιου Πατρών…». Τι είν τούτο!!! Το: οι «σχολές Αγρινίου», που πήγε Δήμαρχε;! Το έφαγε η μαρμάγκα;!

«…και το εργαστήριο Βιοτεχνολογίας Φυτών και Περιβάλλοντος, του τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Δήμο Αγρινίου διοργανώνει διημερίδα με θέμα: Εφαρμοσμένη βιοτεχνολογία, βιοαποκατάσταση και διαχείριση περιβάλλοντος: Γεφυρώνοντας το χάσμα μεταξύ βιομηχανίας και ακαδημίας». (Περισσότερα ΕΔΩ)

Αυτά είναι!!!

Δε λέω… Ήμουνα κι εγώ, από κείνους που φώναζαν, ότι οι σχολές του Αγρινίου πρέπει σε συνεργασία με το Δήμο Αγρινίου να δράσουν από κοινού, προς όφελος, όχι μόνο της ακαδημαϊκής κοινότητας, αλλά και της τοπικής κοινωνίας.

Κι εγώ τα έλεγα αυτά τα θεωρητικά.

Είδες Δήμαρχε, τι παθαίνω ο άνθρωπος! Έρχεται και υλοποιείται η μαλακία, και μένει το αμπούκωτο, ατάιστο.

Κάθομαι το διαβάζω και το ξαναδιαβάζω, και δεν το χορταίνω. «Γεφυρώνοντας το χάσμα μεταξύ βιομηχανίας και ακαδημίας».

Τι είπες τώρα;! Τόσο πολύ ενθουσιάστηκα, που πήρα το ποδήλατο κι άρχισα να κόβω βόλτες ανάμεσα στα λιοστάσια του «ρουπακιά», μπας και βρω, που κρύφτηκαν αυτές οι ξεφτιλισμένες οι βιομηχανίες και διέλαθον της προσοχής μου… Γαμώ τη μόρφωση μου, γαμώ.

Αμ το άλλο!!! Αυτό, που αποτελεί ιστορική στιγμή στη διοργάνωση ημερίδων στην περιοχή μας, που στο διάολο να το βάλω, να το διαβάσει η μάνα μου, να το χαρεί!!!  «Όλες οι παρουσιάσεις των εργασιών», λέει, «θα πραγματοποιηθούν στα Αγγλικά».

Κόψε μου το λώρο τώρα, που με νταντεύει μπόρα… Γαμώ την Αειφορία μου μέσα, Α.Ε. γαμώ.

Είδες η «Aeiforia SA» Δήμαρχε; Το έκανε το θαύμα της: ημερίδα στην αγγλική στ΄ Αγρίνιο.

Έτσι μου ‘ρχετε να πάρω τον Τ.Σ. Έλιοτ παραμάσχαλα (Το κροτάλισμα των κοκάλων | και το πνιγμένο γέλιο | να απλώνεται στην ακοή) και να πάω να τους ακούσω.

Βέβαια με χαλάει λίγο η χωριατίλα του καφέ (κάτι σε πράσινο τσάι, ας πούμε, θα ήτανε πιο sic), αλλά καλή διάθεση να υπάρχει και… θα αντέξουμε πολλά ακόμα.

*Σιγά μην εννοώ αυτό!

[1] Αναφανταλιά: (Λέξη της αγρινιώτικης διαλέκτου) Ξαφνιάστηκα και ζαλίστηκα

Τα σχόλια είναι κλειστά.