Καλή σου μέρα Δήμαρχε και καλό μήνα | «Και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος», γίνεται; Αμ δε γίνεται!.

Καλή σου μέρα Δήμαρχε και καλό μήνα | «Και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος», γίνεται; Αμ δε γίνεται!.

  • |

Αυτά είναι Δήμαρχε… Πως το λέει ο λαός… «και του σαλονιού και του… συλλαλητηρίου»… Είναι, θα μου πεις, και οι υποχρεώσεις της δουλειάς… «Κουστούμι, γραβάτα και δεξίωση»… Να το πούμε “συμμετοχή”, μπας και γίνει λίγο πιο κοινωνικοποιημένο, ως έκφραση.

  • του Λευτέρη Τηλιγάδα  |  red line

Τα βλέπεις όμως, πως έρχονται τα πράγματα, όταν το κράτος παραχωρεί τα πάντα στους ιδιώτες.

Και γίνονται ακόμα χειρότερα Δήμαρχε, όταν, και ο ομοτράπεζος σου κ. Γρίνος και εσύ, γνωρίζετε, ότι οι Δημότες μέσα από την εισφορά τους σε γη και χρήμα δημιουργούν μια δημοτική περιουσία, για να μπορεί η τοπική κοινωνία να ικανοποιήσει τις ανάγκες της σε δημόσιους χώρους πρασίνου, ρυμοτομίας και κατασκευής δημοτικών κτιρίων και ΔΗΜΟΣΙΩΝ σχολείων… γενικώς.

Και οι δύο γνωρίζετε επίσης Δήμαρχε, ότι το σημαντικό πράγματι κοινωνικό έργο της ΕΛΕΠΑΠ, από τον ετήσιο χορό της οποίας είναι το ένα κομμάτι του φωτογραφικού κολάζ παραπάνω (το άλλο μισό είναι το νέο κτίριο της ΕΛΕΠΑΠ στο Αγρίνιο), δεν παρέχεται δωρεάν.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Αγρινίου όμως Δήμαρχε, ΔΩΡΙΣΕ για χρήση στη συγκεκριμένη ιδιωτική δομή, ένα ολόκληρο οικόπεδο από την «τράπεζα γης» που διαθέτει, με έναν και μοναδικό όρο: εκεί, εκτός από τις υποδομές που η ίδια είχε ανάγκη για να επιτελέσει το «σημαντικό κοινωνικό» της έργο, να στεγαστεί και το Δημόσιο Ειδικό Νηπιαγωγείο και Σχολείο του Αγρινίου, τα οποία παρέχουν και αυτά σημαντικό και αξιόλογο κοινωνικό και εκπαιδευτικό έργο στον τομέα της εκπαίδευσης των παιδιών ΑμεΑ, και μάλιστα ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ (Πλεονασμός το «εντελώς», αλλά ξεστραβωτικός[1] και χρήσιμος).

Αυτό όμως Δήμαρχε, δεν έγινε πράξη. Παρέμεινε λόγος μόνο μιας απόφασης.(Όποιος δεν ξέρει, ας δει ΕΔΩ)

Η δικαιολογία της προηγούμενης δημοτικής αρχής Δήμαρχε, που ήταν και ο «Φορέας υλοποίησης» του έργου, φαίνεται να είναι πραγματική, αφού αναφέρεται στα οικοδομήσιμα τετραγωνικά, τα οποία δεν έφταναν για να στεγαστεί εκεί και το Ειδικό Νηπιαγωγείο και Σχολείο.

Αντί όμως να καταβληθεί ΚΑΘΕ δυνατή προσπάθεια να εξευρεθεί η απαραίτητη και αναγκαία λύση, για να υλοποιηθεί ακριβώς η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Αγρινίου[2], ειδάλλως να μην υλοποιηθεί το έργο (Τρομάζω, με το πόσο φρικτός μπορώ να γίνω!), επιλέχθηκε αυτός ο όρος να εξαλειφθεί δια της πρακτικής μεθόδου «της κοινωνικής σιωπής», που στοχεύει στην αμνησία ή εν πάσει περιπτώσει, να στριμωχτούν νηπιαγωγείο και σχολείο σε κάποιο υπόγειο, έτσι ώστε ένα ιδιωτικός φορέας, “μαγαζί” θα το λέω εγώ, παροχής κοινωνικού έργου να μπορεί να κάνει τη δουλειά του.

Και «η πίτα ολόκληρη», δηλαδή Δήμαρχε, «και ο σκύλος χορτάτος».

Σε ποια σκυλοχώρα γίνονται αυτά, να πάμε κι εμείς!!!

Εδώ έχουμε θέμα, Δήμαρχε… Για να σε δω… Και δώσε βάση στο παρακάτω τραγουδάκι, που άδει ο θείος Νώντας, γιατί κάτι ιδιωτικά «μαγαζάκια» σαν αυτά που «προσφέρουν κοινωνικό έργο», καταφέρνουν και την στρώνουν την «κέντα φλος»… και την τσουρνεύουν την κοινωνική περιουσία.

Σ΄ αυτές τις περιπτώσεις όπως θα ξέρεις κι εσύ Δήμαρχε, κάθε φορά που η κοινωνία «πάει πάσο», αυτοί που κερδίζουν είναι… καταρχάς η γκανιότα… και μετέπειτα τα «πακέτα».

[1] Ξεστραβωμάρα: Λέξη της αγρινιώτικης διαλέκτου: Πρέπει να καταλάβεις ακριβώς, τι είναι αυτό που σου συμβαίνει.

[2] Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή υποστηρίζει ότι έγινε προσπάθεια αγοράς του διπλανού οικοπέδου, αλλά αυτό δεν κατέστει δυνατό.