Στο άρθρο 106 η αλλαντοβιομηχανία ΒΙΚΗ. 12 μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι

Στο άρθρο 106 η αλλαντοβιομηχανία ΒΙΚΗ. 12 μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι

  • |

Σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται οι 200 εργαζόμενοι της αλλαντοβιομηχανίας ΒΙΚΗ καθώς τους οφείλονται μισθοί των τελευταίων τριών μηνών, ενώ σωρευτικά τα τελευταία χρόνια τους οφείλονται μισθοί 12 μηνών. Όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι, οι οφειλές υπερβαίνουν το 1 εκατ. ευρώ και ζητούν την καταβολή μέρους των δεδουλευμένων. Η απόφαση του Πρωτοδικείου Άρτας για ένταξη της μονάδας στις διατάξεις του άρθρου 106Α, της παρέχει την δυνατότητα μέχρι τον Μάιο, να προχωρήσει σε κινήσεις, οι οποίες θα εξασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία του εργοστασίου.

Η αλλαντοβιομηχανία BIKH, της οικογένειας Παπαγιάννη, βρίσκεται στην Άρτα, διαθέτει δικό της χοιροστάσιο, συνεργάζεται με 50 κτηνοτρόφους της περιοχής ελέγχει μερίδιο 6% στην εγχώρια αγορά, ο τζίρος της το 2016 κινήθηκε στα 20 εκατ. ευρώ και εμφάνισε κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων της τάξης του 1,7 εκατ. ευρώ. Για την εξαγορά της αλλαντοβιομηχανίας ΒΙΚΗ είχε ενδιαφερθεί ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος της Chipita, o oποίος εξαγόρασε και την αλλαντοβιομηχανία Νίκας.

Η ΒΙΚΗ ιδρύθηκε το 1973 και διαθέτει εγκαταστάσεις σε ιδιόκτητα οικόπεδα συνολικής έκτασης 46.000 τ.μ. Σύμφωνα με τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμότης είχε οι συνολικές της υποχρεώσεις ανέρχονταν σε 40,16 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων οι βραχυπρόθεσμες είχαν διαμορφωθεί σε 27,68 εκατ. ευρώ.

.iskra.gr