Το πολιτικό σθένος και το ηθικό ανάστημα του Πρωθυπουργού της Ελλάδας και του Υπουργού Εθνικής Άμυνας | του Κώστα Λαμπρόπουλου

Το πολιτικό σθένος και το ηθικό ανάστημα του Πρωθυπουργού της Ελλάδας και του Υπουργού Εθνικής Άμυνας | του Κώστα Λαμπρόπουλου

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας επισκέφθηκε τις ΗΠΑ από τις 14 έως 18 Οκτωβρίου 2017 ύστερα από πρόσκληση που του απηύθυνε ο νεοεκλεγείς Πρόεδρός τους κ. Ντ. Τραμπ.

  • του Κώστα Λαμπρόπουλου  | red line

Τον Έλληνα Πρωθυπουργό συνόδευε κλιμάκιο Υπουργών της Κυβέρνησής του στο οποίο περιλαμβανόντουσαν και οι Υπουργοί Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, Οικονομίας, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, και ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ.”.

Κατά την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου οικοδεσπότη και προσκεκλημένου στον κήπο του Λευκού Οίκου στις 17 Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ανήγγειλε ότι η Ελλάδα θα αναβαθμίσει τον στόλο των μαχητικών αεροσκαφών F-16 που διαθέτει έναντι $2,4 δις. και ευχαρίστησε τον Έλληνα Πρωθυπουργό γι’ αυτή την συμβολή της Ελλάδας στη δημιουργία θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ.

Η αναγγελλία του Αμερικανικού Προέδρου έσκασε πίσω στη χώρα ως τυφλή τρομοκρατική βόμβα καθότι κανείς εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης, π.χ. ο καθ’ ύλην αρμόδιος Υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν είχε ούτε κ’ αν υπαινιχθεί ότι η επίσκεψη στις ΗΠΑ θα κόστιζε τελικά στην Ελλάδα $2,4 δις.

Δεν σκοπεύω, φυσικά, να αμφισβητήσω την αναγκαιότητα τεχνολογικής αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του στόλου των F-16 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Ούτε σχετικός με το θέμαείμαι, ούτε το θέμα μου είναι αυτό.

Ποιο είναι, λοιπόν, το θέμα μου;

Το θέμα μου είναι ότι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας δεν έχει το πολιτικό σθένος -μεσούσης του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής που εφαρμόζει η Κυβέρνησή του με τις ακραίες περικοπές των κοινωνικών δαπανών, των μισθών, των συντάξεων και της ιλιγγιώδους αύξησης της φορολογίας παντός επιστητού- να αναλάβει την πολιτική ευθύνη και να αναγγείλει ο ίδιος την απόφαση αυτή της Κυβέρνησής του και βάζει τον Πρόεδρο των ΗΠΑ να αναγγείλει τη δικιά του απόφαση για να κρυφτεί μετά πίσω από το επιχείρημα ότι επρόκειτο περί μονομερούς και αυθαίρετης πράξης του Προέδρου των ΗΠΑ που δημιούργησε ένα τετελεσμένο γεγονός το οποίο ούτε μπορούσε αλλά και ούτε έπρεπε να μην επικυρώσειεκ των υστέρων.

Όχι μόνο ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας δεν έχει το πολιτικό σθένος να αναγγείλει ο ίδιος την απόφαση της Κυβέρνησής του και προφανώς να την στηρίξει έναντι των Ελλήνων Πολιτών αλλά τις προηγούμενες της επίσκεψής του μέρες είχε δημιουργήσει θετικό κλίμα περί των αεροσκαφών F-16 επισκεπτόμενος έτσι ξαφνικά την αεροπορική βάση της Λάρισας και πετώντας εντελώς απροσδόκητα με ένα F-16 λες και ότι η αναβάθμιση των F-16 είναι ταινία του Hollywoodτης οποίας ο πρωταγωνιστής κάνει προώθηση με ό,τι μέσο, πρόσφορο ή μη, επινοήσουν οι παραγωγοί της.

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας ανήγγειλε στον εντολέα του Ελληνικό Λαό την απόφασή του να αναβαθμίσει τα αεροσκάφη «του» σιωπηλά, με την εικόνα του να βάζει την κάσκα του πιλότου εντός ενός αεροσκάφους F-16.

Η σιωπή ενός Πρωθυπουργού και η αντικατάσταση του πρωθυπουργικού λόγου πρώτα με μία συμβολική περί του απόντος λόγου του φωτογραφική εικόνα και μετά με έναν λόγο αντ’ αυτού που -τυγχάνει να- εκφέρεται από τον ισχυρότερο Άνδρα του Πλανήτη είναι η θλιβερή για τον ίδιο έκφραση της απόλυτης αδυναμίας του ανδρός να συνεχίσει να αντιπροσωπεύει τους Έλληνες και τις Ελληνίδες αφού δεν μπορεί κ’ αν να τους κοιτάξει στα μάτια και να τους πει όμορφα και παστρικά τι έχει αποφασίσει να πράξει. Αυτή είναι η δουλειά του Πρωθυπουργού.

Λυπάμαι, αλλά συμπεραίνω ότι στου Μαξίμου δεν διαμένειπλέον ο Πρωθυπουργόςτης Ελλάδας αλλά ένας καταληψίας του Μεγάρου.

Δυστυχώς, η θλιβερή αυτή ιστορία της μη εθνικής αντιπροσώπευσης δεν τελειώνει εδώ. Έχει και συνέχεια. Αφορά τον έτερο των Συγκυβερνητών, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένο.

Εάν ο κ. Πρωθυπουργός δεν ήθελε-εξαιτίας του προφανούς πολιτικού κόστους- να εμπλακεί στο θέμα -υπενθυμίζεται ότι ο αείμνηστος Α. Παπανδρέου το είχε λύσει με τη φρασούλα «Εγώ απλώς προεδρεύω …»- δεν όφειλε να διαχειριστεί το θέμα ο καθ’ ύλην αρμόδιος Υπουργός Εθνικής Άμυνας, δηλαδή ο έτερος εκ των Συγκυβερνητών, ο κ. Καμμένος;

Η κοινή αλλά και η κρατική διοικητική λογική λέει -μετά πάσης βεβαιότητας- πως ναι!

Αμ, δε! Ο κ. Καμμένος έχει διαφύγει στη Βραζιλία και, επομένως, είναι το ίδιο σιωπηλός με τον κ. Πρωθυπουργό …

Η επίσημη Ανακοίνωση Τύπου -μνημείο σαφήνειας και διαφάνειας περί των δραστηριοτήτων του κου. Υπουργού Εθνικής Άμυνας- είναι η ακόλουθη:

«09/10/2017 13:40:56

Επίσημη Επίσκεψη ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στη Βραζιλία

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Βραζιλία, μετά από πρόσκληση του ομολόγου του RaulJungmann, με τον οποίο θα συναντηθεί την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017. Επίσης, θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της Embraer.

Στη συνέχεια, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας θα μεταβεί στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής όπου θα συνοδεύσει τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στην επίσημη επίσκεψή του.»[i].

Η επίσκεψη Καμμένου στις ΗΠΑ περνάει στα πεταχτά, ως κάτι το εντελώς επουσιώδες, μια θεσμική μικρή και μάλλον δυσάρεστη τυπική υποχρέωση συνοδείας του κου. Πρωθυπουργού στο εξωτερικό …

Στις δε Ανακοινώσεις του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τα εξοπλιστικά[ii] ουδεμία μνεία γίνεται στην πρόθεση του Υπουργείου να αναβαθμίσει το στόλο των αεροσκαφών F-16 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Εν κατακλείδι, τόσο ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας όσο και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, δηλαδή οι Συγκυβερνώντες, δεν έχουν το πολιτικό σθένος να πουν στους πολίτες που τους εξέλεξαν αλλά και σε εκείνους που δεν τους εξέλεξαν ότι ανάμεσα στο «κοινωνικό» και το «εθνικό» επιλέγουν το «εθνικό», ότι ανάμεσα στο «βούτυρο» και τα «αεροσκάφη» επιλέγουν τα «αεροσκάφη».

Δεν έχουν, όμως, ούτε το ηθικό ανάστημα να αναλάβουν την ευθύνη των ίδιων των πράξεών τους.

Το μόνο που βρήκαν εκ των υστέρων να πουν[iii], αφού είχε σκάσει η βόμβα που οι ίδιοι είχαν τοποθετήσει, ήταν στις 17 Οκτωβρίου 2017 ότι “ξέρετε ο προϋπολογισμός της αναβάθμισης δεν είναι $2,4 δις. αλλά “μόλις” €1,1 δις. το μέγιστο.”. Δηλαδή έβγαλαν ψεύτη, έτσι απλά, τον πωλητή και οικοδεσπότη τους, εκείνον που τους ξελάσπωσε από την απύθμενη πολιτική δειλία τους …

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έφυγαν από την Ελλάδα σαν πονηροί κλέφτες και επέστρεψαν σαν προσωρινοί φιλοξενούμενοι …


Παραπομπές – Σημειώσεις

[i]http://www.mod.mil.gr/mod/el/content/show/36/A138306
[ii]http://www.mod.mil.gr/mod/el/listing/show/43/1/15
[iii]http://www.ert.gr/eidiseis/ellada/politiki/kammenos-orofi-gia-tin-anavathmisi-ton-f-16-ine-11-dis-evro/