Απεργοσπάστες δημοσιογράφοι, υπηρέτες της ενημέρωσης

Απεργοσπάστες δημοσιογράφοι, υπηρέτες της ενημέρωσης

  • |

Η ΕΣΗΕΑ περνάει σε πειθαρχικό έλεγχο δημοσιογράφους που δεν (συγ)κρατήθηκαν ούτε τέσσερις ώρες χωρίς να ενημερώνουν τον κόσμο και… αναγκάστηκαν να σπάσουν τη στάση εργασίας.

Μόλις τετράωρη ήταν η στάση εργασίας (ούτε καν 24ωρη απεργία και κατηγορήθηκε η ΕΣΗΕΑ γι’ αυτό) αλλά κάποιοι δεν την τήρησαν. Παράδειγμα ο ΣΚΑΪ 100.3 στον οποίο γίνονταν κανονικά οι δημοσιογραφικές εκπομπές, ενώ ο Νίκος Στραβελάκης μετέδωσε υπερήφανα το μεσημεριανό μαγκαζίνο του σταθμού.

Δημήτρης Κανελλόπουλος

Ειλικρινά αναρωτιέμαι, τι θα σκέφτονταν στον ΣΚΑΪ 100.3 όταν ήταν το μόνο ραδιόφωνο στην Αττική που δούλευε κανονικά την ώρα που όλοι οι άλλοι είχαν κλείσει τα μικρόφωνα; Ότι αυτοί είναι οι «μάγκες» και οι σωστοί και ΟΛΟΙ οι άλλοι οι ηλίθιοι και οι λάθος;

Η ΕΣΗΕΑ πάντως κατήγγειλε σήμερα με την ανακοίνωσή της τρεις δημοσιογράφους σε κανάλια που έσπασαν την απεργία: Μαρία Νικόλτσιου, Μάρκο Δεϊμέζη και Γιώργο Ευγενίδη

Ιδού, τι αναφέρει σχετικά: «Η συντριπτική πλειονότητα των συναδέλφων συμμετείχε στην κινητοποίηση ακόμη και στους τηλεοπτικούς σταθμούς «ALPHA», «ΣΚΑΙ» και «STAR», που μετέδωσαν υποτυπώδη δελτία ειδήσεων με ευθύνη της εργοδοσίας. Το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο θα εξετάσει αναλυτικά τις περιπτώσεις απεργοσπασίας σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς καθώς και σε ιστοσελίδες κατ’ εφαρμογή του Καταστατικού της ΕΣΗΕΑ μεταξύ των οποίων οι παρουσιαστές Μαρία Νικόλτσιου και Μάρκος Δεϊμέζης. Τα μη μέλη της Ένωσης που εξυπηρετούν λογικές απεργοσπασίας, όπως ο κ. Γιώργος Ευγενίδης, παραδίδονται στην κρίση της κοινωνίας και των συναδέλφων μας.»

Από την άλλη, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ χαιρέτισε τη συμμετοχή στην 4ωρη στάση εργασίας της Ένωσης, των συναδέλφων σε «ΑΝΤΕΝΝΑ», «ΕΡΤ», «MEGA», «OPEN», ραδιοφωνικούς σταθμούς και ιστοσελίδες.

.efsyn.gr/

Εκτρωφείο Λαγων Καρφής Ευαγγελος