Ο γιος της πλύστρας και η πατσαβούρα της πισίνας (-συνέχεια από το προηγούμενο)

Ο γιος της πλύστρας και η πατσαβούρα της πισίνας (-συνέχεια από το προηγούμενο)

  • |

Ξεκινώ στατιστικώς: η μεγάλη πλειοψηφία όσων έχουν πισίνα είναι καθάρματα. Υπάρχουν και λίγοι, που είναι, απλώς, πλούσια ψώνια.

Σε ό,τι αφορά, όμως, την πρώτη, μεγάλη, κατηγορία, το πράγμα είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο. Το λέει, άλλωστε, και η, καθ’ ύλην αρμόδια, επιστήμη της καθαρματολογίας.

Αυτός είναι ο λόγος που οι κάτοχοι πισίνας είναι τόσο προπετείς.

Η Ακρίτα, δηλώνοντας, ότι «φοβάται λιγότερο τον χορτασμένο από τον γιο της πλύστρας», στην πραγματικότητα, μιλούσε απολύτως κυριολεκτικά. Το ό,τι δεν το καταλάβαινε οφείλεται στο γεγονός πως η χόρταση έχει φτάσει μέχρι τ’ αυτιά κι εμποδίζει την σαφή αντίληψη των πραγμάτων.

Η Ακρίτα φοβάται τον γιο της πλύστρας για λόγους απολύτως ταξικούς. Στην πραγματικότητα δεν τον φοβάται -τον βδελύσσεται. Της βρωμάει, από μακριά. Τα άλλα, τα λενινιστικά, είναι προφάσεις.

Ανήκοντας στις αργόσχολες τάξεις, όσο κι αν η ίδια νομίζει πως δούλεψε σκληρά στη ζωή της κι ήταν κι άξια, δεν εκτιμά τους χειρώνακτες γενικώς. Πόσο μάλλον αν ξενοπλένουν και σώβρακα.

Όντας κληρονόμος, άνθρωπος, δηλαδή, που δεν έχει ανησυχήσει ποτέ για ο,τιδήποτε ποταπό του κόσμου τούτου, όπως, για παράδειγμα, η επιβίωση, θεωρεί την επίδειξη της πισίνας της πράξη ειλικρίνειας, έλλειψης υποκρισίας. Το γεγονός ότι είναι εξαιρετικά οικο-ευαίσθητη και, ταυτόχρονα, δαπανά δεκάδες φορές το νερό, που χρησιμοποιεί η κοινή θνητή είναι άσχετο -έτσι κι αλλιώς, αυτής ειδικά και των ομοίων της τής χρωστάει η ζωή.

Μικροί λέγαμε: κόψε φάτσα βγάλε συμπέρασμα. Και δεν εννοούσαμε κάποια αισθητική κρίση. Αναφερόμασταν στην κακία, όχι στο ευειδές.

Ο αργόσχολος κληρονόμος είναι, γενικά, κακός άνθρωπος. Θα υπερασπιστεί με κάθε μέσο το προνόμιό του. Επί πτωμάτων -και δεν εννοώ μεταφορικά.

Ο Βέμπλεν, εδώ και 150 χρόνια, είχε ήδη συνδέσει τους αργόσχολους με την επιδεικτική κατανάλωση. Γι’ αυτό, ξαναλέω, όταν φωτογραφίζεται μπροστά στην πισίνα ΤΗΣ δεν το κάνει από αβλεψία, αλλά για επίδειξη.

Αν παρατηρήσουμε, όμως, προσεκτικά τέτοιες πισίνες είναι σχεδόν βέβαιο πως, δίπλα τους ή μέσα τους, πλεονάζουν οι πατσαβούρες.

 

Επιστημονικά αποδεδειγμένο κι αυτό.

https://xristoslaskos.wordpress.com/2024/09/22/o-gios-tis-plystras-kai-i-patsavoura-tis-pisinas/?fbclid=IwY2xjawFePy1leHRuA2FlbQIxMQABHV16FPaYdw7aXol0BJ9DUPq2sZSJxn7H2k_2My0scezEEfkDt5VnkMnuAw_aem_sKlrHzGbOCwMRViDV4E3YA

Εκτρωφείο Λαγων Καρφής Ευαγγελος

Σχόλια (0)

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.