Να κλείσουν πρώτα τα γραφεία ΣΥΡΙΖΑ και μετά βλέπουμε

Να κλείσουν πρώτα τα γραφεία ΣΥΡΙΖΑ και μετά βλέπουμε

  • |

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου Αγρινίου (μπορείτε να δείτε ΕΔΩ), εκτός από το καλό κλίμα που είχαμε από το σύνολο των παρευρισκομένων, είχαμε και το «κλίμα ΣΥΡΙΖΑ«»

γράφει ο LefT

Το «κλίμα ΣΥΡΙΖΑ», για όσους δεν γνωρίζουν, είναι ένα βαρομετρικό χαμηλό με πολλά και πυκνά σύννεφα, το οποίο επιχειρούν οι κατά τόπους κομματικοί παράγοντες της περιοχής, να φουσκώσουν πάνω από την κοινωνία και τα προβλήματα της, έτσι ώστε να κατευναστούν οι αντιδράσεις, που αυτά από τη φύση τους αναπαράγουν.

Το φαινόμενο δεν είναι σημαντικό, αφού με μια απλή εκπνοή ακόμη και ενός βρέφους η προσπάθεια τους πάει κατά διαόλου, όπως και οφείλει άλλωστε.

Το φαινόμενο αυτό επιχειρήθηκε να αναπτυχθεί και χθες στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου. Εκεί δηλαδή που οι φορείς είχαν ομονοήσει σε κινητοποιήσεις, γνωστό κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και εργαζόμενος στο νοσοκομείο έβαλε τη λογική του προβληματισμού της συρρίκνωσης των άλλων δομών υγείας, έτσι ώστε να λειτουργήσει το μεγάλο και τρανό νοσοκομείο της πόλης του Αγρινίου.

Το copyright της λογικής αυτής βέβαια δεν είναι δικό του. Η λογική αυτή είναι του (δεύτερη φορά αριστερού) υπουργείου, την οποία την προηγούμενη μέρα σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα «γραφεία»[1] του ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου (Πέμπτη 26 Νοεμβρίου), την είχε συμφωνήσει ο κομματικός κυβερνητικός μηχανισμός της περιοχής.

Λέμε κομματικός κυβερνητικός μηχανισμός, γιατί τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχαν σε αυτή δεν ήταν μέλη κάποιου συγκεκριμένου συλλογικού οργάνου του κόμματος, αλλά η «κομματική αριστοκρατία» της περιοχής μαζί με σύσσωμη την τριανδρία της 6ης ΥΠΕ. (6η ΥΠΕ θα πει: 6η Υγειονομική Περιφέρεια Ελλάδας, η οποία έχει υπό την διοίκηση της όλες τις δομές υγείας, όλης της Πελοποννήσου, όλης της Δυτικής Ελλάδας, όλων των Ιονίων Νήσων και όλης της Ηπείρου.

Γενικοί «κουμανταδόροι» με άλλα λόγια σε όλο αυτό το χάος, γιατί για χάος πρόκειται, είναι ο κ. Γιώργος Γιαννόπουλος, ο κ. Δημήτρης Κωστακιώτης και ο κ. Μιλτιάδης Ζαμπάρας.

Οι συγκεκριμένοι κύριοι λοιπόν σε συνεργασία με την «κομματική αριστοκρατία» του ΣΥΡΙΖΑ της περιοχής, αποφάσισαν προχθές την Πέμπτη να υλοποιήσουν εκείνες τις πολιτικές, που εδώ και πολύ καιρό παρουσίασε στους εργαζόμενους του νοσοκομείου Αγρινίου ο ΥΠΕάρχης κ. Γιαννόπουλος.

Αποφάσισαν να σταματήσουν την 24 εφημερία κάποιων περιφερειακών ιατρείων, όπως αυτό της Γαβαλούς, καθώς και κάποιων κέντρων υγείας, όπως αυτό της Κατούνας, για να στελεχωθεί το τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου Αγρινίου.

Αντί δηλαδή να είναι μόνο οι ασθενείς στο δρόμο που οδηγεί από το νοσοκομείο Αγρινίου, στο νοσοκομείο Μεσολογγίου και τούμπαλιν, αποφασίσθηκε να βγούνε στο δρόμο και οι γιατροί.

Με βάση αυτό, εύκολα μπορούμε να υποστηρίξουμε, ότι, ως ασθενής, πιο εύκολα μπορείς να συναντήσεις γιατρό σε τροχαίο ατύχημα (να μην κάνουμε λόγο για δυστύχημα, γιατί τότε αλλάζουμε κατηγορία) στους δρόμους του νομού, παρά σε δομή υγείας του νομού Αιτωλοακαρνανίας[2].

Αυτή του είδους η διαχείριση της ανεπάρκειας και της υποβάθμισης, γνωρίζουμε ότι έχει και τη συναίνεση των εργαζομένων.

Η τοπική κοινωνία όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να την ανεχθεί. Θεωρούμε ότι οι κάτοικοι αυτού του νομού δεν είναι δυνατόν να επιτρέψουν, «οι δεύτεροι φορά αριστεροί να σφάξουν στο πόδι» την άρρωστη κατσίκα του γείτονα για να της πάρουν τα κόκκαλα και να δέσουν το σπασμένο πόδι της δικιά τους κατσίκας, που σαπίζει στην αυλή τους.

Αυτό δυστυχώς, όπως όλοι μπορούμε να αντιληφθούμε, σε καμία περίπτωση  δεν είναι σύστημα υγείας. Είναι φτηνή διαχείριση εγκλήματος εξαιρετικά ειδεχθούς σε βάρος της τοπικής κοινωνίας.

Αυτός ο κοινωνικός αυτοματισμός, που επιχειρούν οι συγκεκριμένοι κύριοι, να βάλουν δηλαδή δύο πόλεις, να σφάζονται για δύο νοσοκομεία άδεια από εργαζόμενους, αφού σε καμία περίπτωση οι ανάγκες του ενός δεν μπορούν να καλυφθούν από τις ελλιπείς επάρκειες του άλλου, είναι σίφουρο ότι δεν θα βρει υποστηρικτές ούτε στο Αγρίνιο, ούτε στο Μεσολόγγι.

Πριν το γνωστό κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και εργαζόμενος στο νοσοκομείο Αγρινίου, αποφασίσει να υποστηρίξει το κλείσιμο των περιφερειακών δομών υγείας του νομού, ας φροντίζει να «κλείσει» καταρχάς «τα του οίκου του». Να φροντίσει με άλλα λόγια να κλείσει τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πόλη του Αγρινίου, αποδεσμεύοντας από την ευθύνη της λειτουργίας τους, τις ΔΥΟ αποσπασμένες ΠΡΩΗΝ νοσηλεύτριες του νοσοκομείου Αγρινίου, οι οποίες, αντί να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στους ασθενείς της περιοχής, «κρατάνε τα ρουσφέτια» του Βαρεμένου, έτσι ώστε να επιστρέψουν στη δουλειά τους, από την οποία και πληρώνονται, και μετά να κάτσουμε να λογαριάσουμε, ποιος λείπει, που λείπει, τι πρέπει να ανοίξει και αν πρέπει κάτι να κλείσει.

========================

[1] Προς αποκατάσταση της αλήθειας και μετά από τηλεφώνημα που δεχθήκαμε, αν και δεν αμφισβητήθηκε το γεγονός της συνάντησης της διοίκησης της 6ης ΥΠΕ με την «κομματική αριστοκρατία» της περιοχής, όπου και αποφασίστηκε η εφαρμογή του συγκεκριμένου διοικητικού χειρισμού που περιγράφουμε, οφείλουμε να σημειώσουμε, ότι ο τόπος της συνάντησης δεν ήταν τα γνωστά σε όλους γραφεία του κόμματος στην πόλη του Αγρινίου, αλλά τα γνωστά σε όλους «γραφεία» (με εισαγωγικά παρακαλώ) στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ,τα οποία «φιλοξενούνται» στο καφέ γνωστού ξενοδοχείου της πόλης.

[2] Τραγέλαφος οικτρός ομοιοκαταληξίας.