Αν κάποιος ερχόταν τα τελευταία 24ωρα στην Ελλάδα και παρακολουθούσε τα δελτία ειδήσεων, με τα κυβερνητικά στελέχη να παρεμβαίνουν δυναμικά για την στάση του Λονδίνου στο θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα, πιθανότατα να σχημάτιζε την εντύπωση ότι παράγοντες της πολιτικής ζωής της Βρετανίας συνελήφθησαν προ ημερών κατά την προσπάθειά τους να περάσουν παρανόμως στο εξωτερικό κοντέινερ με μέρη από το διάκοσμο του αρχαίου μνημείου!
Τόσο το πάθος, τόση η ένταση από τα κυβερνητικά στελέχη.
Απρέπεια του Βρετανού πρωθυπουργού η απόφαση του να μην συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών.
Ο Τόμας Μπρους, 7ος Κόμης του Έλγιν ήταν Βρετανός διπλωμάτης, πρεσβευτής της Βρετανίας στην Οθωμανική Κωνσταντινούπολη και αφαίρεσε πολυάριθμα γλυπτά από την Αθήνα το 1803 και το 1812, τα οποία οι Έλληνες μπορούν να θαυμάσουν αν… ταξιδέψουν στη Βρετανία.
Πρέπει να επιστραφούν; Φυσικά.
Αφαιρέθηκαν το 1803 και το 1812; Αυτό έχει καταγραφεί από τους ειδικούς. Βρισκόμαστε στο 2023; Αυτό αναφέρει το ημερολόγιο.
Προσπαθούμε να επιβιώσουμε εν μέσω μνημονιακών μέτρων, νεοφιλελεύθερων πολιτικών και ενός τρελού πάρτι αισχροκέρδειας σε βάρος των πολιτών; Αυτό αποδεικνύει η καθημερινότητα.
Στον αβίωτο βίο μας, λοιπόν, τη ρουτίνα της ένδειας, έρχεται να σπάσει η κυβερνητική αρχαιολατρία. Προφανώς, διότι κοιτάζοντας στο παρελθόν κάτι θα μας διαφύγει από το παρόν.
- Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο προσεχώς θα αποτελεί νόμο του κράτους.
- Ο νέος προϋπολογισμός των φόρων και
- το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο…φορολογικού χαρακτήρα.
Κοινός παρονομαστής των τριών κυβερνητικών πρωτοβουλιών, της Δικαιοσύνης, της Ανάπτυξης και του Θετικού Προσήμου, ένας: Οι εισπράξεις.
Από μια κοινωνία, η οποία στραγγαλίζεται μεθοδικά τα τελευταία δώδεκα χρόνια (τουλάχιστον).
Την τελευταία τριετία η αύξηση των τιμών στα τρόφιμα έφτασε το 28,8%, στη στέγαση το 18,7% και στις μεταφορές το 15,8%.
Το 90% των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, δηλώνει σε έρευνες ότι έχει μειώσει την κατανάλωση βασικών αγαθών εξαιτίας της ακρίβειας.
Το 30% δηλώνει ότι δεν διαθέτει αποταμιεύσεις και παράλληλα το 37% αναγκάζεται να χρησιμοποιήσει τις αποταμιεύσεις του για να καλύψει τις τρέχουσες ανάγκες αγοράς βασικών αγαθών.
Το 64% των εργαζομένων δηλώνει ότι φέτος δεν έλαβε καμία αύξηση στο μισθό του. Η μείωση του ονομαστικού μέσου μικτού μισθού των δημοσίων υπαλλήλων, την περίοδο 2008-2020 έφτασε το 25,6%.
Τουλάχιστον μία στις δύο συντάξεις γήρατος δεν υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ, ενώ το 16% μόλις που φθάνει στα 500 ευρώ.
Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα της ΔΥΠΑ τον Οκτώβριο, ανήλθαν σε 900.297. Σχεδόν το 55% (492.597) είναι μακροχρονίως άνεργοι, ενώ οι επιδοτούμενοι υποχώρησαν κατά 62.583 (-34,6%) σε σχέση με τον Σεπτέμβριο, περιοριζόμενοι σε μόλις 118.497. Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι αποτελούν το μόνιμο φορολογικό υποζύγιο τόσο ως προς τους άμεσους αλλά κυρίως ως προς τους πλέον άδικους, του έμμεσους φόρους.
Ο νέος προϋπολογισμός, φέρνει φοροκαταιγίδα 63 δισ. ευρώ, περικοπές σε κοινωνικές δαπάνες και ουσιαστική καθήλωση των μισθών για τους εργαζόμενους.
Ας μην πασχίζουν, λοιπόν, οι κυβερνώντες. Σύντομα η σκιαμαχία τους με τους «συμμάχους Βρετανούς», θα ξεφουσκώσει. Το ρεσιτάλ αρχαιολατρίας, θα σκουριάσει. Και το μόνο που θα συνδέει κοινωνικά τη σημερινή με την αρχαία Ελλάδα, θα είναι οι είλωτες…
/kosmodromio.gr/2023/11/30/πολιτική-αρχαιολατρία-για-είλωτες/